Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı 3 Kasım Perşembe günü Ankara Hakimevi’nde, Anadolu Üniversitesi’nin de aralarında yer aldığı Türkiye’de bulunan Hukuk Fakültelerinin 9’uyla "Hukuk Klinikleri" alanında iş birliği protokolü imzaladı.
İmza törenine; Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası ile çok sayıda hâkim ve savcının yanı sıra Anadolu Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ufuk Aydın katıldı.
İmzalanan protokole göre Hukuk Fakültesi bünyesinde Klinik Hukuk ve Hukuk Uygulamaları dersini alan öğrenciler, adliyelerde oluşturulan Arabuluculuk Merkezleri’nde vatandaşın adalete daha kolay erişimini sağlamak üzere görev yaparak uygulamanın içinde tecrübe kazanacaklar.
İş birliği protokolü ile ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Adalete erişimi kolaylaştıran ve Hukuk eğitimini uygulamalı hâle getirip öğrencilere yeni olanaklar sunan bu protokolün çok yararlı olacağına inanıyorum.” dedi.
Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ufuk Aydın ise “Fakülte olarak 2013’te kurduğumuz Hukuk Klinikleri Biriminin yeni bir aşamaya geldiğini görerek mutlu oldum. Adalet Bakanlığı ile yaptığımız iş birliğin öğrencilerimize katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Tören, konu hakkında bilgilendirme konuşmaları ve imzaların atılmasıyla sona erdi.