Tepebaşı Belediyesi’nin uluslararası Leeds sertifikalı çevreci binası Mustafa Kemal Paşa Spor Kompleksi Su Sporları Merkezi, engelli dostu bir tesis ve uzman ekip donanımı ile engelliler için su sporlarını ulaşılmaz olmaktan çıkarıyor.
“Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında tesisten yararlanan bedensel ve zihinsel engelli bireyler su sporları merkezinde bir araya gelerek suyun keyfini çıkarttı. Havuzun güvenlik elemanlarından idarecilerine kadar herkesle kurdukları iletişim ile arkadaş olan bedensel ve zihinsel engelli bireyler havuza gelmeyi iple çekiyor. Tesis personeli engelli bireyler ile çalışmaktan büyük keyif aldıklarını belirterek hep birlikte eğlenerek spor yaptıklarını belirtiyor.
Bu tesis su sporlarını engellilere sevdirmeyi de başarıyor
Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi Sorumlusu Burcu Ercan Çelik, “Havuzumuzda ayda ortalama 40 bedensel ve 40 zihinsel engelli arkadaşlarımıza hizmet veriyoruz. Onların sosyal rehabilitasyonunu çok önemsiyoruz. Evlerinde kapalı kalmayıp kendilerine güvenmeyi öğrenmelerini istiyoruz. Su sporları da bu amacı gerçekleştirmek için en etkili yöntemlerden biri. Eskişehir’de zihinsel engelli yüzme antrenörlük belgesine sahip iki kişiden biri olan Çağlar Alsan hocamız havuzumuzda sevgi ve bilgiyi birleştirerek hizmet vermekte. Teknik yüzmeyi öğrenmeyi başarıp yarışlara hazırlanan engelliler içinde kulüp kurma çalışması içerisindeyiz. Tepebaşı Belediyesi olarak engeliler yüzme takımı ile de bir ilke imza atıyoruz” dedi.
Etkinlik sonunda engellilere günün anısına madalya ve bone dağıtımı Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Kemal Yıldırım tarafından gerçekleştirildi.