Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.
Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, eğitimi veren Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Klinik Psikolog Prof. Dr. Gülten Seber, Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa ile belediyedeki erkek personel katıldı. Sadece erkek personele yönelik yapılan eğitim semineri, iki gün sürdü.
Seminerde konuşan Başkan Kurt, “Türkiye’de kadınlara yönelik ciddi anlamda şiddet var. Bunu sadece fiziki şiddetle karıştırmamak lazım, manevi açıdan da değerlendirmemiz gerekiyor. Öncelikle eşit doğduğumuzu ve eşit olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Hepimizin evinde yapılan işin yüzde 80’ini kadınlar yapıyor. Kadınlar hem iş yerinde hem de evde işlerini hallediyor. Kadın ve erkeğin eşit olduğunu bileceğiz. Hiç kimseye şiddet uygulamayacağız. Belediyemizde böyle bir uygulamanın yapılıyor olması çok iyi bir şey. Bu eğitimi gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Kurt’un konuşmasının ardından Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Prof. Dr. Gülten Seber, konuya ilişkin eğitim semineri verdi.