Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi tarafından düzenlenen "Burak Ergin Karikatür Sergisi", Odunpazarı’nda yer alan Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.
Serginin açılışına Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Sadettin Aygün, Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi Müdürü Doç. Dr. Mesut Kurulgan, Burak Ergin ve çok sayıda sanatsever katıldı. Emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Burak Ergin, "Sergi için Sadettin Bey bir fikir öne sürdü ve ben de bu şekilde böyle bir şeyi gerçekleştirdim. Daha önceden de biz dernek çalışmaları kapsamında Anadolu Üniversitesi’nde karma sergiler gerçekleştirdik. Bugün de bunu yapalım, böyle bir şey ortaya koyalım dedik. Ben de sizlerle tanışmak için Bodrum’dan geldim. Bu sergide çok kişinin emeği var. Bana sadece gelmek düştü" dedi.
Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Atila Özer’i de anarak, "Burak Ergin beyi Eskişehir’e geldiği ve bunları getirdiği için kutluyoruz. Biz burayı çok özel bir yer olarak görüyoruz. Muhtemelen bu sergi, burada açılışına katıldığım son sergi olacak. Bu yüzden ben Eskişehir’de Atila Özer’i anmadan geçmek istemem. Atila Özer’i rahmetle bir kere daha anıyorum. Kendisi, yıllar önce çaba gösterip karikatüre insanların yönelmesini sağlayıp, böyle bir müzeye dönüştürme çabasına girmeseydi bugün hiç birimiz buralara gelip bu eserleri göremeyecektik. O yüzden, ’İnsan ölür, eseri kalır’ diye bir atasözümüz var ya onun çok güzel örneği bu" diye belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Günay tarafından Burak Ergin’e teşekkür belgesi verildi. Burak Ergin’in karikatürlerinin sergilendiği sergi, 30 Aralık Cuma tarihine kadar Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde ziyarete açık olacak.