Eskişehir İl Jandarma Komutanlığında görevli 365’inci kısa dönem 80 er için yemin töreni düzenlendi.
Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine; Vali Azmi Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yemin töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Mehmetçiği ve aileleri selamlamasının ardından şunları söyledi:
“Sizler biraz sonra milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve can vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içeceksiniz. İçeceğiniz bu and vatan ve millet sevgisi, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün ve emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabulü demektir.”
Ağaoğlu’nun konuşmasının ardından askerlerin yemin tören gerçekleşti.
Vali Azmi Çelik ise, yemin töreni sonrasında konuşma yapmadan önce başarılı askerlere ödüllerini verdi. Ardından konuşan Vali Çelik, Türkler için askerliğin kutsal bir görev olduğunu söyledi. Çelik, askerlere hitaben yaptığı konuşmasının devamında ise şöyle seslendi:
“Her Türk genci için onur vesilesi olan askerlik görevini sizler de yerine getirmenin gururunu aileleriniz ile birlikte yaşıyorsunuz. Kısa bir süre önce bu cennet vatanın dört bir yanından gönülleriniz de vatan, millet, namus ve bayrak aşkıyla Eskişehir’e geldiniz. Bize atalarımızdan emanet olan bu kutsal vatana hizmet etmek, bölünmez bütünlüğümüzü korumak ve gerektiğinde uğrunda kanımızı, canımızı vermek için gerekli eğitimlerinizi aldınız.”
Jandarma marşının okunmasının ardından tören sona erdi.