Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER)’e üye şairler ve ozanlar, Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i makamında ziyaret ettiler.
Dernek Başkanı Ertuğrul Şakar; çalışmaları hakkında Eskişehir Valisi Azmi Çelik’e bilgi verdi. Şakar, “Eskişehir’de derneğimizi kuralı 3 yıla yakın bir zaman oldu. Her hafta Eskişehir de şiir ve türkü etkinlikleri düzenliyoruz. Ayrıca her ayın perşembe günleri de, Deliklitaş Mahallesinde bulunan Odunpazarı Kent Konseyi’nde şiir ve türkü şöleni etkinliği yapıyoruz. Amacımız, Eskişehir’in kültür, sanatına ve edebiyatına katkıda bulunmaktır. Eskişehir’de şairlerin, Eskişehir ile ilgili yazdıkları şiirlerini topluyoruz ve mayıs ayında bu şiirleri kitap haline dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Eskişehir adına şiir antolojisi kitabı, mayıs ayında yayınlanmış olacak. Müsait olduğumuz zamanlarda da, kurumları ziyaret ediyoruz, seyahatlar tertipliyoruz’’ dedi.
Eskişehir Valisi Azmi Çelik’de ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirdi ve şunları söyledi:
’’Eskişehir’in kültür ve sanatına destek olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Kişilerin ilgisi hangi alanda ise, o yöne yönlendirmek gerekir. İlgisi alanında kişiler çalışmalarını yaparsa, başarı oranı yüksek olur. Şairlerin ilgileri şiir yazma olduğu için, kendi alanında başarılı oluyorlar. Okuma genç yaşlarda başlar, genç yaşlarda elde edilen okuma alışkanlıkları ömür boyu devam eder. Okuma adına yapılan her türlü olumlu çalışmalar faydalıdır ve iyidir. Günümüz bilgi ve teknoloji çağıdır’’ dedi.