“ESOGÜ MÜH-SAN” başlıklı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında düzenlenen “ESOGÜ ile sermayene sermaye kat” başlıklı çalıştay, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Çalıştayın açılışında konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESO ve bileşenleriyle sürekli gelişen bir işbirliği içinde olduklarını belirtirken, üniversite olarak öğrencilerini stajlarını ciddiyetle yapmaları ve kariyer günü gibi etkinliklerde sanayici ve işadamlarının tecrübelerinden faydalanmaları doğrultusunda yönlendirdiklerini kaydetti. Sosyal sermaye denilince insan ilişkilerinin de atlanmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, son iki yılda eğitim süreçlerinde belli mesafeler kat eden ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ETTOM) şehrimiz ve ülkemizin dışında yurt dışı ile ilişkilerinin de geliştiğini ve üniversite olarak bu ilişkileri de kazanç hanelerine eklemek için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Çalıştayın yararlı olmasını dileyen Prof. Dr. Hasan Gönen, ESO Başkanı Savaş Özaydemir’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Açılış konuşmalarının ardından ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Saraç, “ESOGÜ MÜH-SAN” projesi hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Çalıştay, sosyal ve beşeri sermaye kavramları ve sosyal sermayenin muhasebeleştirilme boyutu anlatılarak devam etti. İŞKUR’un teşvik programları hakkında bilgiler verdiği ve farklı firmaları temsil eden konuşmacıların deneyimlerini katılımcılarla paylaştığı çalıştay, katılımcı firmaların önerilerinin alınması ve katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi.