Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı ve KOSGEB Eskişehir İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne katılan öğrencilere sertifikaları ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.
Uygulamalı girişimcilik eğitimini veren girişimcilik dersi hocası İİBF Öğretim Görevlisi Sami Tekdemir, girişimciliğin ülkelerin zenginleşmesinde taşıdığı öneme değindi ve günümüzde girişimcilerin profilinin de değiştiğini belirterek artık; eğitimli, dil bilen ve KOSGEB ve ilgili diğer devlet kurumlarından destek alan bir girişimci profilinin ortaya çıktığını ifade etti. Öğr. Gör. Sami Tekdemir fakülte olarak bugüne kadar iktisat ve işletme bölümleri öğrencilerine uygulamalı girişimcilik eğitimini verdiklerini, önümüzdeki dönemde diğer bölümlerin öğrencilerine de söz konusu eğitimi vereceklerini söyledi.
İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Çelikkaya, ülkemizin girişimciye çok ihtiyaç duyduğunu belirtti ve girişimin yatırım, yatırımın ise kalkınma anlamına geldiğini söyledi. Uygulamalı girişimcilik eğitiminin İİBF öğrencileri için büyük bir fırsat oluşturduğunun altını çizen Prof. Dr. Ali Çelikkaya öğrencilerine duyduğu güveni dile getirerek, mezuniyetlerinden sonra ESOGÜ İİBF rozetini çok iyi yerlerde taşıyacaklarına inandığını ifade etti ve tüm öğrencilerine başarılar diledi.
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olma hedeflerini koymuş olan ülkemizin çevresinde pek çok tehlike bulunduğunu belirterek; ekonomik, milli savunma, eğitim ve sosyal yapı olarak güçlü olmamız gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen güçlü olabilmek ve dünyada başı dik yaşayabilmek için ise genç nesillerin girişimci ve katma değer üreten kişiler olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen İİBF Dekanlığı, eğitimi veren Öğr. Gör. Sami Tekdemir ve KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Seraceddin Özcan’a teşekkür etti ve eğitimin tüm öğrencilerin özgüvenini artırmasını diledi.
Açılış konuşmalarının ardından sertifikaların verilmesine geçildi. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Birdane, KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Seraceddin Özcan, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray Girginer ve İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özcan Dağdemir öğrencilere sertifikalarını takdim etti.
Etkinlik, Seraceddin Özcan’ın KOSGEB ve girişimcilik desteğiyle ilgili bilgiler verdiği sunum ve ardından gerçekleşen soru-cevap bölümüyle sona erdi.