Kanser ile savaşan ailelerin sofralarına bereket götürmeyi amaçlayan LÖSEV Eskişehir Şubesi, onlarca ailesine her ay olduğu gibi yine et kolilerini ulaştırdı.
Eskişehir Ofisten yapılan dağıtımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan LÖSEV Eskişehir İrtibat Ofis Sorumlusu Meltem Durulgan, kurban bağışlarının emanet yöntemi ile ailelere ulaştığını anlattı. İyi beslenmenin tedavi sürecinde büyük önem arz ettiğini ifade eden Durulgan, "LÖSEV et ve et ürünleri yardımlarını yılın 12 ayı boyunca hastalarımıza düzenli olarak sunuyoruz. Değerli bağışçılarımızın kurban bayramında, vekalet verdiği, dini usullere göre, noter huzurunda kesilen kurban bağışları, emanet yöntemiyle yıl boyu, her ay taze et olarak ailelerimize ulaşıyor. Hastalarımızın tedavileri esnasında en önemli konu iyi beslenmeleridir. Yüzde 90’ı asgari ücret ve altında ücretle çalışan, sosyo-ekonomik güçlüklerle boğuşan hasta ailesi için bu destek, tedavileri boyunca taze et yemesi gereken hastalar için çok değerli. Kurban bağışlarınızı 12 ay boyunca ailelerimizin sofralarına iletiyoruz" dedi.
Kırmızı et dağıtımının önemine değinen Durulgan, sözlerini şu şekilde tamamladı;
"Kırmızı et kanser hastaları için hayati önem taşır. Kemoterapi gören ve kilo kaybı olan hastaların protein alımını artırması gerekir. İyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için protein çok önemlidir. Protein; kas kitlesinin korunmasına yardımcı olur, sindirim sistemini destekler, kan sayımını artırır, dokuları iyileştirir, kanserle savaşma ve enfeksiyonlardan korunmada etkili olan bağışıklık sistemini güçlendirir."