Eskişehir’de açılışı gerçekleştirilen Momo Masal ve Oyun Atölyesi’nde küçük yaştaki çocukların masallarla eğlenerek öğrenmesi amaçlanıyor.
Sümer Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Ataç, çocuklar için açılan atölyenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, atölye odalarında incelemelerde bulundu.
Momo Masal ve Oyun Atölyesi ile ilgili bilgi veren kurucu öğretmen Zöhre Yıldırım, çocuklara ne kadar küçük yaşta dokunulursa etkileşimin o kadar fazla olacağını söyledi. Patent alınma aşamasında olan masalarından da bahseden Yıldırım, “Burada ebeveynli oyun gruplarını gerçekleştirdiğimiz buraya özel tasarlanmış bir oda var. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz etkinlik içerikleri psikolog ve çocuk gelişim uzmanı eşliğinde oluşturuluyor. Odamızda 49 kutudan oluşan bir materyal dolabı ve bu dolapta da 300’den fazla materyal var. Özel olarak tasarlanmış, patent aşamasında olan masalarımız var. Bu masalarda ilk yüzeyimiz boyama v.b. birçok etkinliğin yapılabileceği normal masa yüzeyi. Diğeri kara tahta masamız. Burada da kara tahta üzerinde boyama etkinlikleri yapılabiliyor. Aynalı yüzeyde yapılan etkinliklerde çocuk aynalı masa yüzeyinde kendini görerek tanıma fırsatı yakalıyor. Yine bu masa üzerinde magnetik etkinlikler düzenleniyor. Aynı zamanda tekneli ve ışıklı bir masa var. Örneğin bugün bizim konumuz deniz ise masa deniz görseli olarak tasarlanıyor ve balık, su, yosunlarla süsleniyor ve ışığımız mavi olarak ayarlanıyor ve görsel tamamlanmış oluyor. Işıklı masamızda da yeni nesil çocukların görsel yönü çok gelişmiş olduğu için sunulan materyaller çok daha fazla ilgilerini çekiyor, daha iyi sonuçlar alınıyor” dedi.
"Masalın içerisine çocukları da dahil ediyoruz"
Momo’da çocukların bir takım fiziksel ve zihinsel özelliklerinin gelişerek sosyalleştiğini aktaran Zöhre Yıldırım, özellikle ebeveynli oyun gruplarında hedeflerinin ebeveynlerle kaliteli zaman geçirmelerini, oyun oynayarak, eğlenerek ve masallar eşliğinde kazanımlar sağlamak olduğunu belirtti. Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz burada çocuklara masalı tanıma fırsatı sunuyoruz. Masalın içine onlar da dahil oluyor. Zaten masalların çocuklar üzerindeki etkileri yüzyıllardır ortada. Masal ve oyun atölyesiyiz. Bu mantıkta çalışan çok yer yok. Bizim oyunlarımız masal ile başlıyor. Zaten sloganımızda ’Momo’da her gün masalla başlar, oyun ile biter’. Ebeveynli oyun gruplarımız 12-18 ay, 18-24 ay, 24-36 ay ve 36-48 ay olmak üzere 4 grup. Yabancı eğitmen eşliğinde sürdürdüğümüz İngilizce oyun grupları ve drama gruplarımızda daha üst yaş gruplarıyla da çalışabiliyoruz. Nefes terapisinde de 4-8 yaş arasında çalışıyoruz. Atölyemize göre yaş grupları değişiyor. Ayrıca Momo’da çocuklarla arkadaşları macera ve sürprizlerle dolu bir doğum günü yaşarken, ebeveynler de CafeMomo’da misafirlerini rahatça ağırlamanın keyfini yaşayabilirler.”