Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından 2009’dan bu yana düzenlenen ve bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi” etkinliği, tasarımcıları, sanatçıları, öğrencileri ve yazıya gönül verenleri yeniden Eskişehir’de buluşturacak.
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde 7 - 18 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, konferans, çalıştay ve sergilerden oluşan çeşitli etkinlikler kapsamında, Robert Christian Strauch, Elinor Aishah Holland, Mehmet Gözetlik, Sarp Sözdinler, Erman Yılmaz gibi ulusal ve uluslararası isimler konuk olarak katılacak. 7 Kasım Pazartesi günü saat 9.30’da Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da konferans açılışı ile başlayacak olan etkinlik, aynı gün saat 17.00’de Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde, ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 51 katılımcıyla düzenlenen “Yunus Emre” temalı serginin açılışı ile devam edecek. 8 Kasım Salı günü saat 17.00’de Anadolu Üniversitesi ve Türkiye’de grafik tasarım alanında eğitim veren Üniversitelere yapılan çağrılar doğrultusunda seçilen öğrenci işlerinden oluşan “Yarının Ustaları” jürili sergisinin açılışı yapılacak. 8 Kasım Salı günü çalıştaylar eş zamanlı olarak başlayacak ve 10 Kasım Perşembe gününe kadar sürecek. 11 Kasım Cuma günü saat 10.00’da, çalıştaylar süresince öğrencilerin yaptığı çalışmaların sunumları yapılacak. Ayrıntılı bilgi,
Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği Organizasyon Komitesi Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden alınabilecek.