Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde okuyan bazı sivil toplum kuruluşlarına (STK) üye üniversite öğrencileri, stant açarak Halep’e yardım kampanyası düzenledi.
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde öğrenim gören yaklaşık 50 kişilik bir grup öğrenci, Halep’de yaşanan olaylara dikkat çekmek için stant açtılar. Açılan stant ile Halep’te yaşanan olaylarla alakalı bilgiler verilirken, yardım etmek isteyenler öğrenciler ise stantta bulunan kumbaraya ve verilen hesap numarasına para yardımında bulundular.
Grup adına konuşma yapan öğrenci Muhammed Emin Deniz, bu stant ile üniversite öğrencilerine yaşanan olayların hatırlatılacağını aktardı. Deniz, “Yüzyıllar boyu sancağımızın dalgalandığı Halep’te şuan ciddi bir katliam var. Bu katliam çok şiddetli bir biçimde devam ediyor. Halep halkı bombaların yanında açlık ve susuzlukla imtihan edilmeye başladı. Bu açlık ve susuzluk öyle büyük raddeye ulaştı ki kundaktaki bebeklerin açlıktan ölmesine varan bir zulüm görüyoruz Halep’te. Bizlerde üniversiteli gençler olarak, STK’lar olarak ne yapalım dedik. Üniversiteliyiz, üniversiteler vicdanların merkezidir. Bizlerin de vicdanında bulunan Halep’in bu vicdanların merkezinden üniversitedeki kardeşlerimize hatırlatmak, haykırmak istedik. Bizler burada STK’lar olarak, islami STK’lar olarak yaptığımız şey, dediğimiz gibi hiçbir provakasyona, hiçbir aşırılığa taşmadan, Halep’e tamamen ses vermektir. İnşallah bu stant olayımızda önümüzdeki 5 gün boyunca devam edecektir” ifadelerini kullandı.