'81 İl 81 Kültür' temalı Türkiye geneli bir e-twinning projesi olan "ÇEMBERİMDE GÜL OYA" projesinde Rize ilini Denizciler Ortaokulu temsil ediyor.
 
Projede Rize kültürü, türküleri ve manileri tanıtılıyor.  Her ilin kaybolmaya yüz tutmuş kültürünü yeniden canlandırmayı hedefleyen projede şubat ayında Türkiye genelinde sergiler açıldı. Türkiye genelinde illeri gezecek sergi 4-5 Nisan 2016’da İngilizce öğretmeni Gamze ÖZTÜRK koordinatörlüğünde İsmail Kahraman Kültür Merkezi kokteyl salonunda düzenlendi. Bu sergi ile ilimizin zengin kültürel dokusunun tanıtılmasına, Türkiye’nin farklı kültürel yapıları ile bir araya gelerek kaybolmaya yüz tutmuş tüm güzel değerlerin yaşatılması, devam ettirilmesine katkıda bulunulacaktır.
   
Sevgi, dostluk ve kardeşlik temalarının işlendiği sergiyle farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmanın yanında dili, dini, ırkı ne olursa olsun önce insan olmanın öneminin kavranması amaçlanıyor.
 
Rize Vali Yardımcısı Mehmet KURT, Rize Valisi Ersin YAZICI’nın eşi Hanife YAZICI, İl MEM Şube Müdürüleri Cüneyt KAMACI, Hasan TEKKE, Mustafa KALENDER, Rize Valiliği Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Hatice SEMİZ ve üyeleri, Rize İl Kültür ve Turizm müdürü İsmail HOCAOĞLU,  Rize Halk Eğitim müdürü Osman Bahri GÜLAL ve Halk Eğitim merkezi öğretmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ekibi ve çok sayıda davetlinin ziyaret ettiği sergi büyük beğeni topladı.
Sergi boyunca kurulan stantlarda öğretmen ve öğrencilerimiz ilimize ait yöresel kültürü tanıtarak aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından katılan diğer proje ortağı okulların stantlarını ziyaret ederek farklı kültürlere ait birçok değeri tanıma fırsatı yakalayacaklardır.