Başkanlığını Mustafa Alperen Latifoğlu’nun yaptığı Düzce Üniversitesi Rize Kültür ve Yaşatma Topluluğu Rize’yi ve kültürünü tanıtmak amacıyla düzenledikleri etkinlikte ziyaretçilere eğlence dolu saatler yaşattılar.

Nisan ayında başlatılan etkinliklerde her hafta farklı bir alan seçilerek Rize kemençesinden,çayına, muhlamasına kadar tüm yönleriyle Düzcelilere ve Düzcede yaşayanlara tanıtıldı.

Düzce Üniversitesi Rize Kültür ve Yaşatma Topluluğu Başkanı Mustafa Alperen Latifoğlu “topluluğumuzun kuruluş amacı yeşille mavinin birleştiği çayın başkenti olan ve huzurun simgesi güzel ülkemizin eşsiz şehri Rizemizin kültürünü farklı kültürlerden olan insanlara yaymak ve kültürümüzü yaşatmak, aynı zamanda bir çatı altında buluşmaktır “Dedi.

Latifoğlu, kendilerine destek veren ve öğrencisi olmaktan gurur duydukları Düzce Üniversitesine teşekkür ederek, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci başta olmak üzere Düzce’de yaşayan Rizeli vatandaşlara katkılarından dolayı duydukları minnettarlık duygusunu ifade etti.



 

Düzce Üniversitesinin Konuralp’te yer alan Beçi Yörükler yerleşkesinde Karadeniz’in yöresel enstrümanı kemençe ve tulumla düzenlediği etkinlikler, konserler, Rize’nin tanıtımı ve mısır ekmeği ile muhlama ikramları, Anıtpark Meydanındaki yöresel halk oyunu gibi renkli organizasyonlar gerçekleştiren üniversiteli öğrenciler topluluk olarak önemli çalışmalar yapmaya devam edecek