Ekşioğlu Vakfı, Rize’nin Ovit Yaylasında, ülkede hain odaklarca gerçekleştirilen darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla 13-14 Ağustos tarihilerinde ‘Demokrasi Şöleni’ düzenleyecek. Vakıf yönetimi, tüm vatandaşları Türk bayrağı ve çadırı ile Ovit Yaylası’na davet etti. 

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, yaptığı açıklamada bu yıl 18’incisini düzenlemeyi amaçladıkları Ovit Yayla Şenliklerini, ülkede haince planlanan darbe girişimi sonrası ‘Demokrasi Şöleni’ havasında gerçekleştirme yönünde karar aldıklarını açıkladı.  Türkiye’nin geçtiği zor günlerde her zaman olduğu gibi demokrasinin yanında olacaklarını ifade eden Ekşi, 13-14 Ağustos tarihindeki etkinliklerle ilgili şunları söyledi:“13 Ağustos Cumartesi günü saat 13:00’da Rize İl Müftülüğü ile İkizdere İlçe Müftülüğü katkılarıyla tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okutulacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı kahramanlık marşları çalacak. Geceyi Ovit Yaylasında Demokrasi nöbeti tutarak geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi ‘15 Temmuz tarihi bir Demokrasi Şöleni ‘olacaktır sözünden hareketle bizlerde birlik ve beraberliğimizi Ovit Yaylasından tüm dünyaya göstereceğiz. Rize protokolü, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılarımız demokrasiye destek için Ovit Yaylasına gelecek. 13-14 Ağustos tarihinde tüm akrabalarımızı ve vatandaşlarımızı Türk bayrakları ile birlikte Ovit Yaylasına bekliyoruz.”


KADEM EKŞİ:  HERKESİ OVİT’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ

Ekşioğlu Vakfı Genel Sekreteri Kadem Ekşi’de bu yılki Ovit Şenliklerinin temasının demokrasi bayramı olduğunu belirterek “Cuntalara ve darbelere karşı direnen milletimiz Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa taşımıştır. Boğaz köprüsünde darbecilerin açtığı ateşle şehit olan Kemal Ekşi kardeşimiz ve tüm aziz şehitlerimizi ruhu şad olsun. 13 Ağustos tarihinde tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okutulacak. Yüreği vatan sevgisi ile dolu tüm kardeşlerimizi, hemşerilerimizi Türk bayrağı ve çadırı ile Ovit Yaylasında buluşmaya davet ediyoruz.”

Bu arada sanatçılar İrem Derici, Bizim Gönül, Onay Şahin, Erol Şahin, Engin Orta ve Seyfettin Çakıral’da Demokrasi Şölenine katılarak destek verecek sanatçılar arasında yer alıyor.