10-13 Aralık 2015  tarihleri arasında İzmir Gaziemir’de  bu yıl 9.’su  düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 Bu yıl İzmir Gaziemir’de 9.’su düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına Rize’yi temsilen Rize Valiliği, Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, turizm dernekleri, bölgede faaliyet gösteren otel ve seyahat acenteleri katıldı.

Doğa ve kültür turizminin birçok çeşidine imkân sağlayan, farklı alternatif turizm türlerine sahip olan Rize’nin ulusal ve uluslararası turizmdeki payının artırılabilmesi için Fuar alanında, Rize Valiliği koordinesinde Rize Belediyesi’nin katkıları ile bir stant oluşturularak ilin tanıtımı yapılıyor.

AÇILIŞ KURDELESİ BAKAN MAHİR ÜNAL TARAFINDAN KESİLDİ.

İzmir’de açılışı yapılan ve dört gün boyunca ziyarete açık olacak olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarının açılış kurdelesi Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından kesilirken, Rize’yi temsilen Fuara katılan Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap açılışta hazır bulundular.

Protokol konuşmaları ile başlayan açılış programı Fuar alanında bulunan stantların gezilmesi ile devam etti.

Ülkemizin turizm zenginliklerini yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen Uluslararası Fuar’a, 30 ayrı ülkeden 902 katılımcı firma 67 ülkeden ziyaretçi bulunuyor.

RİZE STANDI KATILIMCILARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR…

Gerçekleşen açılışın ardından gezilen Fuar alanında Rize’nin doğasını anlatan fotolardan oluşan dekoru ile dikkat çeken Rize standında ilimizin kültürü, tarihi, doğası, folkloru, müziği, otantik mimarisi, özgün yemekleri ve misafirperverliği ziyaretçilere tanıtılıyor.

Ayrıca ziyaretçilere ilimizi detaylı şekilde tanıtan Rize Kültür Turizm Müdürlüğü ve Rize Belediyesi tarafından hazırlanan el broşür ve kitapçıklar dağıtılıyor.

Rize’nin halk şairlerinden yöresel sanatçı Ahmet Çakar’ın seslendirmiş olduğu birbirinden güzel türküleri dinleyen ziyaretçiler kemençe ve tulum eşliğinde oynana horonlarla eğleniyor.

Gün içerisinde Rize standını yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara, Adana Valisi Mustafa Büyük, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya  ve eski Milli futbolculardan Tanju Çolak ziyaret etti. Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile bir süre sohbet eden ziyaretçilere yöresel ikramlarda bulunuldu.