Kısa adı RUMDER olan Rize Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Rize'de gün geçtikçe artan madde bağımlılığına dikkat çekmek için yaptığı çalışmalara bir yenisini ekliyor.

Dernek bu kapsamda İstanbul Narkotik Şubede 5 yıl süreyle Sokak Timleri Operasyon ekipler Amirliği’nde ekip amiri olarak sokaklarda perakende uyuşturucu satışı ile mücadele eden ve bu çalışmalarıyla çok yakından tanıdığı bağımlıların dünyasına girerek uyuşturucuyla mücadele konusunda bir çok kitaba imza atan Zafer Ercan' Rize’ye getiriyor.

Rengarenk Organizasyonun organize ettiği ve Rize Uyuşturucuyla Mücadele Derneği’nin tarafından düzenlenen, Zafer Ercan tarafından sunumu yapılacak olan “İnsana Sonsuz, Maddeye Sıfır Tolerans”adlı konferans, 10 Haziran Cuma günü saat 14.30’da Rize Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Kitabı Özetleyenlere Rize Gezisi Hediye
Madde kullanımı ve toplum fertlerinin sorumluluğu, son dönemlerin popüler uyuşturucusu sentetik zehir bonzai ekseninde artan uyuşturucu problemi ve önlemle yöntemlerinin anlatılacağı konferans sonunda “Naylon Fiyaka” isimli kitap katılımcılara ücretsiz verilecek. Ayrıca kitabın özetini çıkartarak organizasyon firmasına ulaştıran kişiler ise “Rengarenk Rize Kültür Gezisi” ile ödüllendirilecek.