Fındıklı Ziraat Odası yenilikçi projelerle Rize’de tarım ve ziraatın gelişmesi için çalışırken çocuklara toprak sevgisini aşılamak içinde her türlü desteği veriyor. Fındıklı Anaokulu öğrencileri için okulun arka bahçesinde 50 metrekarelik sera kurdu. Serada, minik öğrencilere sebze yetiştirmenin önemi anlatılırken, bitki sevgisi de aşılanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Bülent Ergene, Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Oral Aydın, Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, Okul Müdürü Ayşe Ellialtı, öğretmenler ve Ziraat Odası personellerinin yardımıyla minik öğrenciler sebze dikme etkinliği düzenledi.

Amaçlarının tarım, toprak ve çevre sevgisini minik öğrencilere aşılamak olduğunu belirten Başkan Mehmet Ali Özsoy, "Okuldaki miniklerin tohumla, sebzeyle ve tarımla tanışması ve oradan elde edilen doğal ürünlerle okulun mutfağında pişen yemeklerle çocuklarımızın beslenmesi gibi birçok şey de düşünülmüştür. Bizi en çok mutlu eden şey minik elleriyle tohum ekip, can suyu veren çocukların sevincini paylaşmaktı.Bundan sonraki aşamalar da Ziraat Odası personeli eşliğinde minik öğrencilerimizle birlikte takip edilecektir" dedi.