Fındıklı İlçesi Beydere Köyü'nde, aşırı yağışların neden olduğu heyelandan kaçarken sel ortasında kalan ve annesi Hülya Işıklar'ın elinden kurtularak kapıldığı sel sularında kaybolan Efecan Işıklar'ı bulabilmek için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Beydere Deresi boyunca AFAD ve AKUT ekiplerinin yanı sıra DSİ'ye ait iş makineleriyle de arama çalışmaları yapılıyor. İş makineleri, sel suları ile gelen ve dere yatağına yığılan hafriyatı  kamyonlara yüklüyor. AKUT ekipleri ve Efecan'ın yakınları da, küçük çocuğu bulabilme  umudu ile çalışmaları takip ediyor.

KAYMAKAM: İNŞALLAH YAVRUMUZU BULURUZ
Efecan'ı arama çalışmalarına eşlik eden Fındıklı Kaymakam'ı Arif Karaman, önceliklerinin kayıp çocuğu bulmak olduğunu söyledi. DSİ ve Özel İdare Müdürlüğü'ne ait iş makineleri ile ekiplerin iki koldan arama çalışması yürüttüğünü kaydeden Karaman, "Suyun dere yatağına sürüklediği malzeme çalışmaları zorlaştırıyor. Arama çalışması aralıksız sürüyor. İnşallah yavrumuzu buluruz" dedi. Karaman, ilçede kapalı köy yolu kalmadığını belirterek hasarlı yolların onarımına başlayacaklarını ifade etti.

ARHAVİ'DE SEL HASARI BÜYÜK  
Bu arada, Artvin'in Arhavi İlçesi'nde de etkili olan şiddetli yağışlar sonrası kent merkezi ile birlikte bazı köylerde sel baskını ve heyelanlar nedeniyle oluşan hasarlar giderilmeye çalışılıyor. Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bölgede çamur ve balçıkla kaplı cadde ve sokaklar ile ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarındaki temizlik çalışmaları da devam ediyor. Arhavi'nin havadan çekilen görüntülerinde de sel ve heyelanlarda oluşan hasarın boyutları görüntülendi. 

BELEDİYE BAŞKANI: SELDE KÖPRÜ VE MENFEZLER YETERSİZ KALIYOR
Arhavi Belediye Başkanı AK Partili Coşkun Hekimoğlu, yağmur rejiminin değişmesi sonucu daha dar alanlara yoğun yağmur düştüğünü belirterek, oluşan sel ve heyelanların getirdiği malzemelere karşı köprüler ve menfezlerin yetersiz kaldığını dikkat çekti. Kalıcı çözümler üretemediklerini kaydeden Hekimoğlu, şöyle dedi:
"Bu da yıllar önce yapılaşmanın getirdiği bir sorun. Buralarda ancak çok ciddi kentsel dönüşümler ve kamulaştırmalarla kalıcı çözümlere ulaşabiliriz. Sel ve heyelanlara daha hazırlıklı ve tedbirliydik. DSİ ve Karayolları ekipleri ile yaptığımız planlamalar vardı. Yağmur ne aralıklarla ve şiddetle yağar onu bilemeyiz. Bu mevsim, şiddetli yağışları beklediğimiz bir dönemdir. Daha  hazırlıklı olmamız lazım." 

‘YAPILAŞMA VE İMARDA YAPILAN HATALARI TEKRARLAMAMALIYIZ’
Kalıcı çözümler için neler yapabileceklerini araştırdıklarını ifade eden Hekimoğlu, şöyle konuştu:
"Dere yatağına sığmayan sel sularına karşı yanlış yapılaşmaların olduğu yerlerde zararları nasıl önleyebileceğimiz konularında çalışıyoruz. Yapılaşmalar ve imarlarda yapmış olduğumuz hataları tekrarlamamamız gerekiyor. Ticari mantıkla DSİ tarafından yapılmış olan bir akarsu tahkimatının üst kodunun altında yaşam alanı olamaz. Buralarda bizim yaşamı sağlamamız mümkün değil. Taşkınlara ve sele maruz kalıyoruz. Dikkatli olmamız gerekiyor. Benzer yağmurlar tekrarlanacak. Tekrarlanan sel olaylarını yaşamak hiç kimse için hoş değil. Afeti fırsata dönüştürmeliyiz. Afet yaşadığımız yerlerde bunu uyguladık. Şimdi benzer olayların yaşandığı diğer yerleri de fırsata çevirerek kentsel dönüşümünü sağlayacağız." 

ŞİDDETLİ YAĞIŞ BAŞLADI
Rize ve Artvin'in sahil kesimlerinde sabah saatlerinde şiddetli yağış yeniden başladı. Yetkililer, şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel ve heyelanlara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

YILDIRIM DÜŞTÜ, İNEKLER TELEF OLDU
Bu arada, Artvin'in merkeze bağlı Erenler köyünde dün saat 19.00 sıralarında Dursun Özbayrak’a ait ahıra yıldırım düştü. Ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvandan 2'si telef oldu.