Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu 3. sınıf öğrencileri Geriatrik Rehabilitasyon dersi kapsamında Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek hastalara fizik tedavi uygulaması yaptılar.

Yapılan eğitimde, huzurevi sakinlerinin hareketsizlik, tekerlekli sandalye, yatağa bağımlı yaşlıların oturma ve yatmadan kaynaklı problemlerinin önlenmesine yönelik anlatım ve uygulamalar gösterildi.

Tedavi uygulamasının ardından huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenerek çiçek hediye eden öğrenciler samimi sohbet eşliğinde keyifli bir zaman geçirdiler.

RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Sağlığı Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte ise Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

 Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ ve öğretim elemanları ile birlikte öğrenciler huzurevi sakinlerine yönelik diş sağlığı taraması gerçekleştirerek tedavi edilmesi gereken huzurevi sakinlerini kayda aldılar.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ, “Ağız ve diş sağlığı insan hayatı için çok önemli. Yaşlılarımızdan bazılarının çeşitli sağlık sorunları olduğu için huzurevi dışına çıkmaları oldukça zor. Bu sorunun bu şeklide çözülmesinden dolayı çok memnunuz.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından huzurevinin tüm sakinlerinin ağız muayeneleri yapılarak gerekli diş tedavileri belirlendi. Ağız ve diş sağlığı ekibi tedavinin yanı sıra huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenerek sohbet ettiler ve günün anısına pasta kestiler.