Darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi yürüyüşü ile başlayan etkinliğe katılan 7 ülke halk dansları topluluğu üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü.

Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen  Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'nin 7'ncisi bu yıl Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde başladı. Etkinliğe Türkiye'den Bursa ve Edirne ekiplerinin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova ve KKTC'den gelen halk dansları topluluğu üyeleri katıldı. Etkinlik, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine tepki amacıyla düzenlenen demokrasi yürüyüşü ile başladı. Fındıklı İlçe Meydanında başlayan yürüyüşe Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Fındıklı Kaymakam'ı ,Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile ülke halk dansları toplulukları katıldı. 'Fındıklı Milli İradeye, Demokrasiye sahip çıkıyor' pankartı açılan yürüyüşe katılan ülke halk dansları topluluğu üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. Azerbaycan halk dansları topluluğu üyeleri 'Azerbaycan-Türkiye' sloganları attı.

"BURADAKİ GÖRÜNTÜ OLAĞANÜSTÜ HALDEKİ BİR ÜLKEYE  BENZEMİYOR"

Fındıklı Anfi Tiyatrosunda sona eren yürüyüş sonrası ülke temsilcileri ve vatandaşlara seslenen Rize Valisi Erdoğan Bektaş, coşkulu kalabalığı gösterdi,  görüntünün olağanüstü haldeki bir ülkeye benzemediğini belirterek "Çok olağan bir hayat sürdürdüğümüzü uzak ülkelerden gelen misafirlerimiz görüyor. Ama başka türlü algı yönetimi ve propaganda yapmaya çalışanlar var. Bu zor zamanımızdaki dostluklarından dolayı gelen ülkelere teşekkür ediyoruz. Biz düşmanlarımızı belki unuturuz ama dostlarımızı asla unutmayız." dedi.

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, ülke halk dansları topluluklarının sergilediği gösterilerle devam etti.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ