Diyarbakır'dan acı haber bu kez Rize'ye de geldi. Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 2 asker, kaldırıldıkları hastanede şehit düştü.

Lice ilçe kırsalında devam eden operasyonlarda bu sabah saat 08.00 sıralarında teröristlerle çıkan çatışmada açılan ilk ateşte ağır yaralanan Rize'nin Fındıklı ilçesinden J.Uzm.Çvş. Emrah Aytemiz ve J.Asb.Üçvş.Şükrü Ceylan kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, Lice kırsalında devam eden operasyonlar sırasında güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlendi.

Açılan ateş sonucu ağır yaralanan 2 asker, hemen hastaneye sevk edildi. Askerler, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Şehit Aytemiz'in naaşı askeri uçakla bugün saat:15.00'te Trabzon'a, ardından Rize'ye getirilecek.