Türkiye Gaziantep İl ve İlce dernekleri federasyonu tarafından, Fırat Kalkanı Operasyonu ile DEAŞ’in elinden alınan cerablus’ta yaşayanlar için yardım kampanyası başlatıldı.
Türkiye Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu ile DEAŞ’ten temizlenen Cerablus için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Federasyon olarak Türkiye genelinde toplanacak yardımları Cerablus’a ulaştıracaklarını belirten Başkan Özaygut, tüm hayırsever Gazianteplilere kampanyaya destek çağrısında bulundu. Özaygut, "Federasyon olarak İslam cografyasında gerek yurt içinde, gerek yurt dışında zor durumda kalan Müslüman kardeşlerimizin üzüntüleri bizlere de keder vermektedir. Bu topraklarda acı ve keder vardır. Yetim ve öksüz kalan çocuklar vardır. Bizleri birbirinize karşı kayıtsız bir hale getirmek, yardıma muhtaç insanlara duyarsız bir şekilde tepki vermeden izlettirmek isteyenlere karşı bir şeyler yapabilmek amacıyla yardım kampanyasını başlattık. temin edeceğimiz malzemelerini, başta Cerablus’ta yaşayan Müslüman kardeşlerimize ulaştıracağız. Öncelikle kampanyamıza Cerablus ile start vereceğiz. Çünkü Gaziantepimize komşu olan Cerablus’ta ki insanlık dramını daha yakından görüyor ve duyuyoruz. Bu nedenle federasyonumuzun ve üyelerimizin imkanları ölçüsünde toplayacağımız başta gıda yardımlarını en kısa sürede bölgeye ulaştıracağız" dedi. Türkiye üzerinde de oyunlar oynandığını vurgulayan Özaygut, "Ülkemiz üzerinde de oynanan, kötü emellerini gerçekleştirmek isteyenler, burası ne Suriye, ne de Iraktır. Burası Türkiye’dir. Bizleri anlamak isteyen bizler dikkate almak isteyenler şanlı tarihimizi incelemelidirler. Bütün İslam alemi, birlik olmalıdır. Bütün Türkiye, bu oyunlara karşı tek yürek olmalıdır. Birlik olduğumuz zaman nelerin ustesinden geldiğimizi yakin zamanda gördük. Bunu tüm dünyaya da bir kez daha gösterdik" ifadelerini kullandı.
Özaygut, ihtiyaç sahiplerine, Gaziantep’in ve ülkenin komşusu ülke ve bölgelerde yaşayan Müslümanlar için tüm ülkenin birlikte hareket etmesini isteyerek, yardım kampanyasına tüm Gazianteplilerin katılması için çağrıda bulundu.