Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan, demiryollarına ait misafirhanenin Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmasına üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.
Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan, Devlet Demiryolları Gaziantep Garında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı. Baler Fidan, 2012 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında yapılan protokolle devlet demiryollarının kullanım dışı olan arazilerinin Büyükşehir Belediyesine devriyle ilgili protokol imzalandığını söyledi.
“Yapılan protokol hepimizi heyecanlandırmıştı”
TCDD ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolün büyük bir heyecan uyandırdığına dikkat çeken Baler Fidan, “Yapılan birçok çalışma hem Gaziantep için hem de bizim bulunduğumuz işyerleri açısından güzel bir görsel meydana geldi. Bu güzel çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.
Gelinen süreçte Devlet Demiryollarına ait lojmanların ve misafirhanenin farklı kurumlara verildiğine dikkat çeken Fidan, “Misafirhanenin ve lojmanların farklı kurum ve kuruluşlara verilmesi bizleri çok üzdü. 160 yıllık bir kurum içerisinde en önemli geleneklerden bir tanesi misafirhane kültürüdür. Devlet Demiryolları 160 yıl önce kurduğu her istasyonun etrafına mutlaka bir misafirhane ve sosyal tesis yapmıştır. Şuan sosyal belediyecilik anlayışından uzak bir çalışmanın olduğunu görüyoruz. Yaklaşık 150- 200 TCDD çalışanı var. Çalışanların araçlarını koyacakları otopark alanı bile düşünülmemiş. Sosyal belediyecilik halkın ve çalışanların yapılan alanlardan en iyi şekilde istifade etmesiyle oluşur” ifadelerini kullandı.
“Misafirhanemizi geri istiyoruz”
Misafirhanenin tekrar kendilerine verilmesi gerektiğini vurgulayan Fidan, “Misafirhanemize el konulmasını kabul etmiyoruz. Bundan dolayı üzüntü duyuyoruz. Buna sebep olan Büyükşehir Belediyesi ve TCDD yetkilerinden duyarlı olmalarını istiyoruz. Eğer çalışmalar tamamlanmamış ise boş lojmanlardan bir tanesi mümkünse bize bir misafirhane olarak yapılsın. Dışarıdan gelen misafirlerimiz ve görevli gelen TCDD çalışanları buradan faydalansın. 1 milyon 200 bin Türk Lirası harcanarak misafirhane yapıldı. Üzerinden 1 yıl geçmeden Büyükşehir Belediyesi masraf yaparak burayı daire başkanlığına çevirdi. Belediyelerin bu tür tesisleri yapmak için yerleri de var imkanları da var. Bu girişim bizi çok üzdü. Biz Devlet Demiryolları çalışanları olarak misafirhanemizi ve lojmanlarımızı geri istiyoruz” diye konuştu.