Gaziantep’in Şahinbey ilçe belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla 46 engelli vatandaşa akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıttı.
Belediye binasının bahçesinde düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bin 472 adet akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını söyledi.
Mehmet Tahmazoğlu, göreve başladıkları günden bugünü bin 472 tane sandalye dağıttıklarını, engellilere hizmet etmenin çok önemli olduğunu belirterek onların dualarını almak gerektiğini söyledi. Tahmazoğlu," Daha önce akülü sandalye almak için yurt dışına başvuru yapılır, kullanılmış sandalyeyi buraya getirmek için ne çileler çekilirdi. Sonra mavi kapak toplayın, 1 kutu,3 kutu kapak getirene sandalye vereceğiz derlerdi. Toplumun yüzde 12’sinin engelli olduğu bir ülkede bu kapak toplama, yurt dışından sandalye bekleme yapılacak şeylerde değildi ama çok şükür geçtik o günleri, belediyemize başvuru yapan tüm engelli vatandaşlarımıza sandalye veriyoruz bu bir lütuf değil hizmettir. Senenin 365 günü bu sandalyeleri ve çeşitli medical malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz” diye konuştu.
Programdan sonunda 46 engelli vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı. Program toplu fotoğraf çekildikten sonra sona erdi.