Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yetim, öksüz ve yardıma muhtaç yaşlı kişilerin geleceğe daha güvenle bakmaları adına çalıştıklarını söyledi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, göreve geldikleri 2009 yılından bu yana çok önemli projeler hayata geçirdiklerini ifade etti. Toplumdaki her yaş gurubunu mutlu etmek için çalıştıklarını vurgulayan Fadıloğlu, uyguladıkları projelerde özellikle toplumdaki dezavantajlı kişilere umut olmayı hedeflediklerini kaydetti. Bugüne kadar hayata geçirilen projeler konusunda çok olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Fadıloğlu, bu durumun kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.
‘‘Yetim ve öksüz çocuklara ‘merhamet eli’ uzatıyoruz’’
Hayata geçirdikleri ‘Merhamet Eli’ projesi kapsamında yetim ve öksüz çocukların hayata umutla bakmalarını amaçladıklarına değinen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Merhamet Eli projesi ile yetim ve öksüz çocuklu aileler önce tespit ediliyor, daha sonra yapılması gereken çalışmalar sırasıyla yapılıyor. Yetim ve öksüz çocuklara umut olmak için çalışıyoruz. Yetim ve öksüz çocuklara özel ilgi göstererek, onların geleceğe daha güvenle bakmalarına imkan sağlıyoruz. Çocuklarımıza yönelik; eğitim, gıda, giyim gibi yardımların yanı sıra sosyal-kültürel etkinliklerle onların sosyal hayata daha kolay adapte olmaları sağlanıyor. Proje kapsamında binlerce ailenin yetim ya da öksüz çocuğuna ulaştık” şeklinde konuştu.
‘‘Yaşlılarımızı ‘vefa’ ile sevindiriyoruz’’
Fadıloğlu yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına ‘Vefa Hizmeti’ projesini başlattıklarını vurguladı. Yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere, evde genel temizlik, kuaför, berber, hastane ulaşım, su, elektrik arıza, çilingir ve pratik ev düzeni hizmetleri gibi birçok alanda yardım edildiği bilgisini veren Fadıloğlu, ‘Vefa Hizmeti’ projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 10 bin aileye hizmet verdiklerini aktardı.