Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle düzenlenen Gaziantep etkinliğinde bir araya geldi.
“Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” kampanyası çerçevesinde kente gelen TÜRSAB yöneticileri, Hürriyet Gazetesinin yönetim kademesi ve yazarları şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezisinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda Başkan Fatma Şahin ile değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her şeyin insanla başladığımı belirterek, huzurlu ve mutlu bir şehir isteniyorsa, huzurlu ve mutlu mekanların üretilmesi gerektiğine dikkat çekti. 2 gün boyunca misafirleri gezdirerek kentte yaşamalarını sağladıklarını belirten Şahin, katılımcılara Gaziantep’in tarihi, turistik ve kent yaşantısına ilişkin bir sunum yaptı. Hep birlikte Gaziantep’i daha iyi yerlere taşıma gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Şahin, "Bireyler ve toplumlar tabi ki kendi içerisinde yarışıyor. Ama artık dünyada şehirler yarışıyor. Şehir yarışı, şehir ekonomisi dediğimiz şeyler kendi gücümüzü muhafaza etmek ve zayıf tarafımızı güçlendirmeyle yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Baktığınız zaman elbette çok büyük zorluklarımız var. Karanlıkla mücadele etmek için aydınlığı çoğaltmak gerekiyor. Kötülükle mücadele etmek için iyiliği artırmak gerekiyor. O yüzden iyi insanların, üreten insanların şehri olarak bu zor coğrafyada dimdik ayakta durmaya, üretmeye ve bütün rakamları buna rağmen değiştirmeye çalışıyoruz" dedi. Gaziantep’in özellikle gastronomi ve müzeler konusunda çok iddialı olduğunu bu konuda mütevazi olamayacaklarının altını çizen Şahin, ellerindeki sermayenin çok güçlü olduğuna işaret ederek, “Zaten UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına seçilmemiz de bunun en güzel örneği. Bu alanda kendimizi geliştirmeye ve daha da büyümeye devam edeceğiz" dedi.
“Gaziantep Yaşanılacak bir kent”
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da başta turizm olmak üzere bir çok alana zarar veren terörle mücadele konusunda herkesin bir arada olması gerektiğini aktardı. Terörün insanlık suçu olduğunu ifade eden Ulusoy, “Bu konuda Gaziantep’i kutlamamız gerekiyor. Çünkü bir yandan terörle mücadele ediyor, bir yandan da 300 binden fazla Suriyeliyi barındırarak dünyaya insanlık dersi veriyor” ifadelerini kullandı. Kentteki güzellikleri birleştirerek Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması gerektiğine vurgu yapan Ulusoy, bu anlamda Hürriyet Gazetesinin de önemli bir misyon üstlenebileceğini kaydetti. Gaziantep’in turizme, Türkiye’nin de Gaziantep’e ihtiyacı olduğunu belirten Ulusoy, “Keşke bugün Gaziantep’e yapılan şeyler 15 yıl önce yapılsaydı. Bugün çok daha farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik. Gaziantep yaşanılacak bir şehir. Sağlıklı yaşamdan, sağlıklı yaşlanmaya kadar uzun vadeli bir kent. Gaziantep’in 1 numara olması için önünde engel olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuştu. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de kente farklı zamanlarda geldiğini anımsatarak, her seferinde daha fazla gelişen ve büyüyen bir şehirle karşılaştığını aktardı. Gaziantep’in dünyayla entegre olan, dünyaya açılan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Ergin, Gaziantep’i Keşfet programı sayesinde şehri 2 gün boyunca gezme imkanı bulduklarını ifade etti.
Ergin, Şahin ve ekibine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Şahin, Hürriyet Gazetesi ekibine çeşitli hediyeler verdi.