Türkiye Oryantiring Fedarasyonu düzenlemiş olduğu 1. Kademe Yarışmasında İzmir’e giden Gaziantep’i temsil eden il karması evine dereceyle döndü.
Türkiye Oryantiring Fedarasyonu Kasım ayının son günlerinde 26-27 planlı faaliyetini Bergama’da gerçekleştirildi. Yaklaşık bin 200 katılımcıyla yapılan 1.Kademe Oryantiring Yarışmasında özel yarış gece oryantalinki de Türkiye tarihinde benzeri görülmemiş bir faaliyet olarak icra edildi. Gece oryantalinkine katılım 400’leri bulurken Bergama Ticaret odası ve Bergama Belediyesinin sürpriz hediyeleriyle ve kategori birincilerine hediye çekiyle dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Federasyon yönetim kurulu sezonun ilk kademe yarışında tam kadro ile parkurdaydı. Egeli Başkan Topuklu Efe Hacer Akyüz ve Bergama Belediye Başkanı’nın da araziye gelmesiyle yönetim kurulunun harita alarak parkur mücadelesi başladı. Belediye Başkanı’nın araziyi ezbere bilmesi takıma avantaj sağlasa da yarışı dostluk kazandı. Arazide 900 sporcu aktif şekilde yarışırken, 156 sporcuya madalya ve federasyonca belirlenen çeşitli hediyeler verildi. Geçmiş dönemde milli takımda forma giyerek uluslararası yarışlarda ülkeyi temsil edip derece alan sporculara Türkiye Oryantiring Federasyonu olarak aylık 100 TL, 200 TL, 300 TL şeklinde düzenlenip 7 sporcuya burs bağlandı ve takdimi gerçekleşti. Ayrıca yarışmanın ikinci gününde, 2015 -2016 sezonunda yaşanılan teknik aksaklıklar sebebi ile verilmeyen 14 yaş ve 6 yaş kulüplerinin kupaları yarışmacılar kürsüye çağrılarak takdim edildi.
Gaziantep’ten ise Antrenör Mustafa Şen, İdareci ve Antrenör Emrullah Feridun Us ve 9 öğrenci Türkiye Oryantiring yarışmasına katıldı. Gece Oryantiring yarışında dereceye giren öğrencilerden Hanifi Velet katılım belgesi madalyası ve yarışmaya katılan 8 öğrenciye katılım sertifikası verildi.