Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, Cumhuriyet’in tarihteki en önemli miras olduğuna dikkat çekerek, ‘’Her atlattığı badirede gençleşen, yeniden doğan Cumhuriyetimiz 93 yaşında. Milletimizin kendi kendini yönetmesi kavramı, Cumhuriyetimizin ilanı ile ebediyete kadar anıtlaşmıştır" dedi.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, Cumhuriyetin 93’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Açıklamasında Türk Milleti’nin tarih boyunca engin devlet tecrübesini ve diğer toplulukları örnek olan hayat felsefesini günümüze kadar taşıdığını ifade eden Ay, "Birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına kast edenlere cevap vermek noktasında, Atatürk’ün önderliğinde büyük bir kurtuluş mücadelesi veren bu millet, Cumhuriyetimizin ilanıyla emin adımlarla tarih sahnesindeki yürüyüşüne devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
"Bu ruh ebediyete kadar yaşayacaktır"
Türk Milleti’nin Cumhuriyetten aldığı gücü ebediyete kadar yaşatacağına dikkat çeken Ay, ‘’Kurtuluş Savaşı’nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyet; Demokrasinin, çağdaşlığın, birlikteliğin temelidir. Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü, milletin kayıtsız şartsız egemenliği için, bu topraklar uğruna, yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi unutmamalıyız. Ülkemiz, 15 Temmuz’da Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini yaşadı. Bunun bir daha yaşanmaması için hepimiz Demokrasimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Ebediyen payidar kalacağını ifade eden Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi Cumhuriyetimizi, demokrasimiz ile taçlandırıp daha huzurlu, daha mutlu, geleceğe umutla bakabileceğimiz bir Türkiye ortamını hep birlikte oluşturabiliriz. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım" diye konuştu.