Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Yeni güvenlik perspektifi hukuk ve demokrasiyi odaklı olacak" dedi.
TBMM Genel Kurulunda AK Parti Grubu adına İçişleri Bakanlığı Bütçesi üzerinde bir konuşma yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi, Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Bu çoğrafyanın iç ve dış kaynaklı birçok tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi. Özgürlük ve kalkınmanın önündeki en büyük engelin Terör olduğu belirten Yüksel, "İnanç birliğimiz ve bin yıllık kardeşliğimiz oynanan bu oyunlara fırsat vermeyecektir" dedi.
Günümüzün en büyük sorunlarının başında mülteci sorunu geldiğini ifade eden Yüksel, "Bugün, başta vekaletini yürütmekten onur duyduğum Gaziantep olmak üzere, Şanlıurfa, Kilis, Hatay ve bütün illerimizde, milletimiz Suriyeli kardeşlerimize evlerini ve gönüllerini açarak ensarlık yapmaktadırlar" şeklinde konuştu.
"Yeni güvenlik perspektifi hukuk ve demokrasiyi odaklı olacak"
İçiçleri Bakanlığının güvenlik başta olmak üzere nüfustan mahalli idarelere, illerin idaresinden göç politikalarına, doğumdan ölüme kadar hayatın her safhasında hizmet verdiğini belirten Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, "Devletlerin birinci öncelliği kamu düzenini ve güvenliğini sağlamaktır. Türkiye bu dönemde küresel güvenlik anlayışını sorgulayarak kendine ait yeni bir güvenlik anlayışını uygulamaya koymuştur. Yeni güvenlik perspektifi hukuk ve demokrasiyi hâkim kılmak üzerine odaklanmıştır" ifadelerini kullandı.
"Özgürlüklerin ve kalkınmanın önündeki en büyük engel terördür"
Türkiye’nin farklı kültürlerin bir arada yaşayabildiği bir medeniyet havzasının tam ortasında yer aldığını hatırlatan Yüksel, Bu geniş coğrafya yeni ve zor bir dönemden geçiyor. Bu dönem maalesef terörün ve kitlesel göçün yoğun olarak yaşandığı bir dönemdir. Coğrafyamız tarih boyunca olduğu gibi bugün de iç ve dış kaynaklı birçok tehditle karşı karşıyadır. Birlik ve beraberliğimize kasteden terör tehdidi ve yoğun göç dalgası ülkemizi ve tüm dünyayı etkilemektedir. Terör, özgürlüklerin ve kalkınmanın önündeki en büyük engeldir. İnanç birliğimiz ve bin yıllık kardeşliğimiz oynanan bu oyunlara fırsat vermeyecektir" ifadelerine yer verdi.
"Terör hiçbir zaman bir hak arama yöntemi değildir"
Terör bir insanlık suçu olduğunu belirten Yüksel, "Terör hiçbir zaman bir hak arama yöntemi değildir, olamaz. Terör ve mülteci konusundaki öngörümüzün haklılığı bugün net bir şekilde ortadadır. Terör bir insanlık suçudur, terör hiçbir zaman bir hak arama yöntemi değildir, olamaz. Terörün dini, dili, ırkı ve mezhebi yoktur, olamaz. "Senin teröristin kötü, benim teröristim iyidir." anlayışı asla kabul edilemez. Bütün dünya, insanlık, terörizmi lanetlemeli ve teröre karşı ortak mücadele ortaya koymalıdır" şeklinde konuştu.
"Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis Ve Hatay Suriyelilere ensarlık yapıyor"
Günümüzün en büyük sorunlarının başında bütün dünyayı tehdit eden mülteci sorunu olduğunu ifade eden Abdulkadir Yüksel, "Milletimiz, tarih boyunca mazlumların umudu ve sığınağı olarak mazlumlara kucak açmıştır. Bugün, başta vekâletini yürütmekten onur duyduğum Gaziantep olmak üzere, Şanlıurfa, Kilis, Hatay ve bütün illerimizde, milletimiz Suriyeli kardeşlerimize evlerini ve gönüllerini açarak ensarlık yapmaktadırlar" dedi.
"Türkiye’nin sınır dışı harekatı doğrudan iç güvenliğimizle ilgilidir"
Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili de konuşan Yüksel, "Suriye ve Irak’ta yaşanan terörden kaçan mültecilerin oluşturduğu ve oluşturacağı göç dalgasına karşı, sınır ötesinde güvenlik koridoru oluşturma tezimizin haklılığı, doğruluğu, Fırat Kalkanı Operasyonu’yla açık bir şekilde görülmüştür. Türkiye’nin sınır dışı harekatı doğrudan iç güvenliğimizle ilgilidir. Ülkemize yönelik tehditleri kendi dışımızda karşılamaya yöneliktir. Bu operasyonlarla sınır illerimiz daha güvenli hâle gelmiş, göç dalgası da kısmen durdurulmuştur. Buradaki kararlı duruşumuz, güvenli bölgenin tesisini sağlayacaktır" diye konuştu.
"Terörü ve şiddeti ülkemizin gündeminden tamamen çıkaracağız"
Yüksel, "Ak Parti iktidarı olarak amacımız, terörü bütün yönleri ve sonuçlarıyla ortadan kaldırmaktır. Güvenliği öncelerken, konunun ekonomik ve sosyal boyutuna da büyük önem veriyoruz. Bölgelerimiz arasındaki kalkınma ve sosyal gelişmişlik farklılıklarını ortadan kaldırmak için, on dört yıldır kararlılıkla çalışıyoruz. Bu dönemde aldığımız güvenlik tedbirleriyle demokratik siyaset ağını genişleteceğiz, terörizmin istismar alanlarını yok edeceğiz. Terörü ve şiddeti ülkemizin gündeminden tamamen çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
"15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbe girişimi bir imha planıydı"
15 Temmuz darbe girişiminin bir imha planı olduğunu söyleyen Abdulkadir Yüksel, "Demokrasimize ve millî iradeye yapılan hain saldırıyı 15 Temmuz gecesi hep birlikte yaşadık. Bu bir imha planıydı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın liderliğinde, Gazi Meclisimiz ve aziz milletimiz yıkım planına fırsat vermemiştir. Bu süreçte bayrağı ve vatanı için canını veren bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükran sunuyorum" diye konuştu.