Türkiye’nin çeşitli illerindeki başarılı psikolojik danışmanlar ve bu alandaki akademisyenler, Gaziantep Üniversitesi organizesiyle düzenlenen VI. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama kongresinde bir araya gelecek.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin işbirliğiyle VI. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Kongresi gerçekleştirilecek. Divan otelde gerçekleşecek konfrenin ana teması “Göç ve Psikolojik Danışma” olacak. Kongrede gerçekleştirilecek olan konferanslar, paneller ve çeşitli tartışma platformları yoluyla göç konusunun tartışılmasını ve bu tartışmalar ışığında günümüze ve geleceğe dönük sunulacak psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin belirlenmesi hedefleniyor.
Kongreye okullar, rehabilitasyon merkezleri, özel psikolojik danışma merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, sosyal yardım ve sosyal güvenlik kurumları, askeri kurumlar, sağlık, sosyal hizmet, emniyet, çocuk ve aile mahkemeleri gibi yerlerde çalışan psikolojik danışmanlar ile akademisyenler, alanlarındaki yaptıkları çalışmalar ve uygulamaları paylaşma fırsatı bulacak.