Vatandaş odaklı hizmeti ilke edinen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan kamu hastanelerinde sabahları hasta ve hasta yakınlarına sıcak çorba ikram ediyor.
Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Şehitkâmil Devlet Hastanesi’nde bulunan çorba çeşmelerinden günde bin 700 vatandaşa sıcak çorba ikramı yapılıyor.
Sabah 07.30 ile 09.00 saatleri arasında hastanelerde işi olan hasta ve hasta yakınları ile oradan geçen vatandaşlar, çeşmelerden bardaklarına doldurdukları sıcak çorba ile güne başlıyorlar.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi aşevlerinde hazırlanan çorbalar ücretsiz olarak vatandaşlara hafta içi her gün ikram ediliyor.
Çorba çeşmeleri, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni göz önüne alınarak, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir ürün güvenilirliği kriterlerine (HACCP) uygun, bin kişilik özel imalat çelik çorba kazanı, özel mikser, ısı ölçer, entegre elektrik kumanda panosu, elektrik tesisatı ile çalışıyor. Çorba bitiminde kazanın içi 360 derece tazyikli suyla yıkanıyor ve tahliye ediliyor.
Çorba çeşmesi hizmetine Kasım 2015 tarihinde başlayan Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 272 bin 420 kişiye ikramda bulundu. Bu yıl ise 400 bin vatandaşa hizmet vermeyi amaçlıyor.
Şehirde yapılan tespitler doğrultusunda ihtiyaç olduğunu belirlediği noktalarda “çorba çeşmesi” yapan Büyükşehir Belediyesi, bu tespit çerçevesinde Gaziantep Üniversitesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, önümüzdeki günlerde burada öğrencilere de sabah çorbası ikramı yapmayı planlıyor.