Karabük ve Safranbolu Belediye Başkanları ile TSO Başkanı Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadıklarını bildirdiler.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaptığı yazılı açıklamada, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını hedef alan eylemi kınayarak lanetledi.
Ülkede huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere halkın sağduyusuyla en güzel cevabı vereceğini belirten Vergili, Ülkemizin istikrarını hedef alan, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden şer odaklarınca düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatlarını kaybeden 28 vatandaşımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da saldırıyı kınayarak, hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.
Devletin, ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan saldırıları gerçekleştirenler ve arkasındaki güçlerle mücadelesini sürdüreceğini, ülkenin birliğine, beraberliğine, huzuruna ve geleceğine yönelik sürdürülen bu insanlık dışı olaylarla mücadelesinde kararlılığını devam ettireceğini vurgulayan Aksoy, “Türkiye’nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir. Bu cennet vatanı hiçbir gücün bölemeyeceğini hatırlatıyor, hain saldırıda hayatlarını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize Cenabı Hak’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadesinde bulundu.
Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan ise, ülkenin bütünlüğüne kasteden terörün dün akşam hain ve kirli yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.
Güvenlik güçlerin nefes aldırmayan kararlı operasyonlarından köşe bucak kaçan hainler, bu kez de Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını taşıyan servis aracına saldırdığını hatırlatarak, “ Ne bir karış toprağımızdan vazgeçeriz ve ne de birlik ve bütünlüğümüze halel getiririz. İçerden ve dışardan beslenen hiçbir beşeri sıfatla tarif edilemeyecek kadar hain, zalim ve sinsi terör bilmelidir ki; Biz bu topraklar için, bu aziz vatan için daha önce defalarca öldük. Milletimiz vakurdur, güçlüdür, kararlıdır. Milyon kere daha ölürüz. Şimdi eskinin bütün kısır çekişmelerini bir tarafa bırakıp bu ülke için, bu aziz millet için kenetlenme zamanıdır. Zira biz gücümüzü daima sarsılmaz inancımızdan ve beraberliğimizden aldık. Biz Türkiye’yiz. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyorum. Aziz milletimizin ve bütün insanlık ailesinin başı sağ olsun” dedi.