Orman Genel Müdürlüğü, iş makinası parkını SANKO Holding bünyesindeki MST İş ve Tarım Makinaları A.Ş. tarafından üretilen 20 adet bekoloder (kazıcı yükleyici) ile güçlendirdi.
İnşaat ve İkmal Dairesi Başkanlığı Makine Şube Müdürü Ferit Torunoğlu başkanlığındaki Orman Genel Müdürlüğü heyeti, Gaziantep’te MST üretim tesislerini gezdi, üretilen kazıcı yükleyicileri kontrol etti.
MST İş ve Tarım Makinaları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı, Pazarlama Direktörü Levent Karaağaç,Kamu satışları Müdürü Hakan Saral ve Fabrika Direktörü Suat Canoğulları’nın da katıldığı törenle, 20 adet 644Klas modeli MST kazıcı yükleyici, Oman Genel Müdürlüğü heyetine teslim edildi. Torunoğlu ve diğer yetkililer, üretim tesisleri gezisinde, Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan MST marka telehandler (teleskopik forklift) ve mini ekskavatörlerle ilgili olarak Aydın Karlı’dan bilgi aldı.
Üretim tesislerinden ve ürün gamından etkilenen Torunoğlu, modern tesislerde en üst teknoloji ile üretilen MST kazıcı yükleyicilerin tercih edilmesinin, Türkiye’ye ve ülkenin geleceğine sahip çıkılması anlamını taşıdığını söyledi.
Torunoğlu, “Kurum olarak böyle bir alıma imza atmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Ürünlerinin arkasında duran ve SANKO Holding ve MST yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
MST İş ve Tarım Makinaları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı da yerli üretimin ve milli markaların desteklenmesi konusunda ciddi hassasiyet gösteren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü yetkilerine teşekkür etti.
MST iş ve tarım makinaları
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde 42 bin metrekare alanda kurulan üretim tesislerinde pazar ve müşteri talepleri doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucu yüksek performanslı iş makinaları üretimi gerçekleştiriyor.
MST markası ile üretilen kazıcı yükleyici, teleskopik forklift ve mini ekskavatörlerin konforu, kullanım rahatlığı, düşük yakıt sarfiyatı ve satış sonrası hizmetlerin 24 saat kesintisiz sürdürülmesi, yurtiçi ve yurtdışındaki kullanıcıların tercihinde etken oluyor.