Şahinbey Belediyesinin sosyal tesislerinde okuma-yazma kursuna gelen yetim anneler okuma ve yazmanın sevincini anlattılar.
Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’nde okuma-yazma kursuna gelen yetim anneler yıllar sonra öğrendikleri okuma ve yazmanın sevincini büyük bir heyecan ile anlatarak Mehmet Tahmazoğlu’na dua ettiler. Yılarca okuma yazma bilmeden, dolmuşu, otobüsü, bankadaki maaşlarını hatta okuldaki çocuklarının dahi evraklarını başkalarına okutmanın sıkıntısını yaşadılar. Şahinbey Belediyesi ise Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’nde açtığı kursla okuma yazma bilmeyen yetim annelerin imdadına yetişerek, karanlık dünyalarına ışık oldu.
Tahmazoğlu’na dua ettiler
Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisleri’ne gelerek okuma yazma öğrendiklerini belirten yetim anneler, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun. Onun açmış olduğu tesiste okuma yazma öğreniyoruz. Daha önce kendi ismimizi dahi yazamıyorduk. Ancak bu kurs sayesinde kendi ismimizi yazabiliyoruz. Bir yerden bir yerden giderken, dolmuşlara otobüslere kimseye sormadan binebiliyoruz. Alış veriş yaparken fiyatları kendimiz okuyabiliyoruz” diyerek sevinçlerini dile getirdiler.