Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gaziantep’te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından düzenlenen 2014 Yılı İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı.
Tören öncesi açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekçi, ticaretin önündeki bütün engelleri kaldırmak istediklerini söyledi. Türkiye’nin konumu üzerine konuşma yapan Zeybekçi, “Bu coğrafyanın ihtiyaçları ne, onu tespit etmek lazım” dedi. Arap yarımadasının Enerji ve ham madde kaynaklarının fazla olduğunu ve önümüzdeki 10 yılın en önemli merkezi haline geleceğini belirten Zeybekçi,” Türkiye’nin, bulunduğu konum itibarıyla dünyanın en zengin enerji ve ham madde kaynaklarının ortasında duruyor. Etrafımıza baktığımız zaman bütün coğrafya böyle. Arap yarımadasından Afrika’ya kadar enerji ham madde kaynaklarıyla dolu. Buralar önümüzdeki 10 yılların en önemli merkezleri haline gelecek. Sıkıntılar yaşanacak, farklı şeyler olacak belki ama bizim yönümüz hep buralara dönük olacak. Türkiye bütün enerji kaynaklarının geçiş hattında. Bu coğrafyada tüm tüketim ve dağıtım kanallarının kontrol edilebileceği bir noktada duruyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu bölgelerde artık şuna bakmak lazım; bu coğrafyanın ihtiyaçları ne, onu tespit etmek lazım. Bu coğrafyanın tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği lojistik, üretim merkezleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. Zannediyor musunuz ki birileri bu coğrafyayı bilmeyerek karıştırıyor. Zannediyor musunuz ki birilerinin bu coğrafyayı karıştırmalarının tek amacı masum istekler ve taleplerdir, asla. Bu bölge gelecekte yaklaşık bir milyar insanın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak teknoloji üslerinin, eğitim üslerinin, sağlık merkezlerinin olduğu yer haline gelecek" ifadelerini kullandı.
Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, bazı Gaziantep Milletvekilleri katıldı.