Adana’da 8 katlı bir apartmanı yıkmak için 8 tonluk iş makinesinin vinç yardımıyla binanın damına çıkarıldığını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte binalarının yıkım şekli de değişti. Daha önce insan gücüyle yıkılan binalar şimdilerde iş makineleriyle yıkılıyor. Vinç yardımıyla tonlarca ağırlığındaki iş makineleri apartmanların damına çıkartılıp apartman kat kat yıkılıyor. Adana’da 8 katlı bir bina da balyoz yerine iş makinesi yardımıyla yıkıldı. Yıkım için önce 8 tonluk iş makinesi vinç yardımıyla binanın damına çıkartıldı. Daha sonra bir işçi yıkılacak yeri toz çıkmaması için hortumla ıslatırken, iş makinesi de bir taraftan yıkıma başladı. İş makinesi kısa sürede apartmanın iki katını yıktı.
"NASRETTİN HOCANIN BİNDİĞİ DALI KESMESİ GİBİ"
Yıkımı gören vatandaşlar ise böyle bir yıkımı ilk kez gördüklerini kaydetti. Bazı vatandaşlar, yıkımın hiç güvenli olmadığını belirterek, "Bu Nasrettin Hoca’nın bindiği dalı kesmesi gibi bir şey" diyerek tepki gösterdi. Apartmanın hemen yanında karpuz satan bir kişi ise hayatında ilk kez böyle bir yıkım gördüğünü, tehlikeli olabileceğini, ancak yıkım yapanların önlemini de aldığını sandığını ifade etti. 3 apartman vinç yardımıyla binanın damına çıkartılarak kısa sürede yıkıldı.