Avrupa Birliği Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu Komisyon Üyesi Christos Stylianides Ege Denizi’nde meydana gelen depremlerle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu Komisyon Üyesi Christos Stylianides, yaptığı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan kıyılarının, erken saatlerde meydana gelen depremle sarsıldığını söyleyerek, “Gelen ilk haberlere göre Kos adasında da dahil olmak üzere zayiat ve hasar söz konusu oldu. Depremden etkilenenlere AB’nin dayanışma içinde olduğunu bildirir, sevdiklerini yitirenlere de en kalbi hislerimi ifade etmek isterim. Böylesi bir durumda aklımıza hemen müdahale ve sağlık ekipleri ile sahada çalışanlar geliyor.

AB yardım için destek vermeye hazırdır. Komisyonun 24 saat görev yapan ve doğal afetleri takip eden Acil Durum Müdahale Eşgüdüm Merkezi de gelişmeleri anbean takip etmekte olup istenmesi halinde yardımları koordine etmeye hazırdır. AB’nin acil durum Copernicus uydu harita sistemi de ulusal sivil savunma ekiplerine yardım için beklemektedir” ifadelerini kullandı.

(İHA)