Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Adilcevaz Belediyesi işbirliği ile organize edilen plaj futbolu heyecanı başladı.
Muş İdman Yurdu ile Güroymak Spor’un karşılaşmasıyla başlayan ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen TFF Plaj Futbol Ligi Adilcevaz Etabı’nda şampiyon olacak olan takım, Alanya’da yapılacak Türkiye Süper Finalleri’ne katılacak. Plaj futbolunun açılış törenine Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz Kaymakam Vekili Bülent Tekbıyıkoğlu, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater ve çok sayıda sporsever katıldı. Açılış konuşmasını yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürü Cengiz Polater; “Bölgemizde plaj futbol turnuvası düzenleyeceğimiz zaman Van Gölü havzasında bulunan bütün belediyelerimiz ile istişare yaptık ve yaptığımız bu istişareler sonucunda bize en büyük desteği Adilcevaz Belediyesi sağladı. Bizde bu destek sayesinde yörede ilk plaj futbolu turnuvasını Adilcevaz’da başlattık ve hala burada bu etkinliği sürdürmeye devam ediyoruz. Sporun dili, dini, ırkı olmaz. Futbol evrensel bir spor dalıdır. Kazananı da kaybedeni de barış ve kardeşlik içinde sahadan ayrılmalıdır. Bu tür organizasyonlarda kardeşliği ve dostluğu ön plana çıkarmalıyız. Ben buradan bize katkılarını esirgemeyen Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Beye huzurlarınızda çok teşekkür ederim” dedi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, Plaj Futbolu Adilcevaz Etabı’nın barışa, kardeşliğe ve dostluğa katkı sunacağına inandığını ifade ederek, “Hayatımızda iki şey siyasetten uzak ve evrenseldir. Bunlar spor ve müziktir. Spor ve müzik barışa, kardeşliğe ve dostluğa katkı sunmaktadır. Bugün 7’ncisini gerçekleştirdiğimiz plaj futbol etkinliği ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, bölgede bu tür etkinliklerin düzenlemesinin sevindirici olduğuna değinerek, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Bitlis valisi olarak atamam yapıldı. Bitlis ve ilçeleri gerçekten çok güzel bir yer. Adilcevaz’ın doğası ve güzelliğine gerçekten hayran kaldım. Adilcevaz çok güzel bir ilçemiz. Burada düzenlenen plaj futbolu bölge için çok önemli bir etkinliktir. Bu etkinliğin burada yapılmasına katkı sunan Türkiye Futbol Federasyonu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvada mücadele edecek olan takımlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah dostluk ve kardeşlik içerisinde mücadele ederler ve bizde burada keyifli maçlar seyrederiz” ifadelerini kullandı.
Turnuvanın ilk maçı Muş İdman Yurdu ile Güroymak Spor takımları arasında oynandı. Açılış maçında Muş İdman Yurdu, Güroymak Spor takımını 4-3 mağlup ederken, turnuvanın ikinci maçında Adilcevaz Belediye Spor takımı 1941 Mutki Spor takımını 9-5 mağlup etti.
Yapılan maçlar sonucunda Adilcevaz Belediye Spor, Muş İdman Yurdu ile final karşılaşmasına çıkacak. Yarın yapılacak olan final karşılaşmalarının ardından turnuvada şampiyon olacak olan takım Alanya’da yapılacak finallere katılacak.