AFAD Deprem Simülasyon Merkezinde Şeyh Şamil İlkokulu öğrencileri ile AFAD eğitmenlerinin birlikte hazırladığı ’Evimizin Canları 2’ interaktif tiyatro gösterisi sergilendi.
AFAD eğitmenleri tarafından hazırlanan ‘Evimizin Canları 2’ adlı tiyatro oyunu ’Evimizin Canları’’ adlı interaktif tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlenirken, oyun için hazırlanmış olan ‘Hazırsan Deprem Salıncak’ şarkısı büyük beğeni topladı.
Özellikle “Sağlam Bina” kavramının vurgulandığı etkinlikte, çeşitli sağlam ev oyunları yer aldı. Çocuklar ayrıca oryantiring( hedef bulma) oyunları, Karagöz-Hacivat, tiyatro, drama oyunları da oynatıldı.
Şeyh Samil İlkokulu eğitmen ve idarecileri, eğitimlerinde sanatsal faaliyetleri kullanarak bilinçlendirme faaliyetlerinde büyük başarılar gösteren AFAD Deprem Simülasyon Merkezi eğitmenlerine müteşekkir olduklarını belirterek oyundan ayrıldılar. Şeyh Şamil İlkokulu öğretmeni Yeşim Öztürk, “4-C sınıfı olarak AFAD ile birlikte çok güzel bir tiyatro oyunu hazırladık. Bu etkinliğe katılmaktan da büyük bir keyif aldık. Çünkü çocuklar yaşayarak, yaparak öğrenince bu bilgiler çok daha fazla kalıcı oluyor. Bu yüzden AFAD’ın çalışan, güzel yüzlü ekibine teşekkür ediyorum. Deprem Türkiye’nin bir gerçeği ve korkutucu bir gerçek olmasına rağmen bu ekiple birlikte eğlenerek, gezerek, görerek çocuklarımız çok daha iyi öğrenebiliyorlar” diye konuştu.