Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,() - Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 48 mahalleyi kapsayan "Başkan Mahallemizde" projesinin ilkini İstiklal Mahallesi'nden başlattı. İkinci adres ise Mehmet Akif  Ersoy mahallesi oldu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 48 mahalleyi kapsayan 'Başkan Mahallemizde' projesinin ikincisini Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden başlattı. Sabah erken saatlerde başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte belediyedeki 150 kişilik çalışma ekibini Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde toplayan Başkan Yazgı, mahallenin daha önce tespit edilen eksikliklerinin bir gün içinde bitirilmesi için çalışma startı verdi.

Belediye Başkanı  Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmasında " Ekibimle birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeyiz. Mahallemizde sabahın erken saatlerinde fen işleri ekibimiz asfalt ve yama çalışmalarımızı takip ediyor ve aynı zamanda kaldırım çalışmalarımızdaki onarımlara bakıyor.Yine su kanalizasyon ekibimiz daha önce mahallemizden talepleri, istekleri olan yerlere teker teker bakarak oradaki çalışmaları yerinde kontrol etmek suretiyle çalışmaları kontrol ediyorlar. Zabıta ekiplerimiz bu mahallemizde bulunan bütün esnaflarımızı ziyaret ederek hem bizim selamımızı onlara iletiyorlar hem de mahalleden istek ve dileklerini dinliyorlar.Ulaşım müdürümüz ekibi ile buradaki yapılan çalışmalar da 3 tane okulumuz ve 1 tane camimiz var oradaki istekler doğrultusunda bizler hem kasis çalışması , levha çalışması ve ışık çalışması ile beraber ulaşım hizmetleri gereken çalışmaları yerinde yapıyor. Yine belediye kapımda ekimiz var bu ekibimizde mahallemizde bulunan dairelere teker,teker giderek toplantının olacağını  isteklerin direk başkanımız tarafından dinleneceğini söyleyerek mahallemizi bu bölgeye ,noktaya çağırıyoruz."dedi.

MAHELLELERDE BİRLİK VE BERABERLİK

Proje hakkında detaylı bilgi veren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı şunları dedi:
 "Kültür Müdürlüğü ekibimizde şuanda buluşma noktası diye tabir ettiğimiz mahallemizin bulunduğu bu noktada bir çalışma yapmak suretiyle, önce mahalle meclisi yapacağız. 18.00'da burada muhtarımızla, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve ekiplerimizle komple önce mahallede yaptığımız  çalışmaları anlatacağız.  Sonra mikrofonu halkımıza uzatacağız, onların talepleri istekleri varsa onarın notlarını alacağız  ve yapılabileceğimiz şeyleri gün boyunca burada olduğumuz için yapıyoruz ama uzun vadeli işleri de programa dahil etmek suretiyle çalışmalarımız gerçekleştirilecek. Bu ara da Aksaray'da yaptığımız çalışmaları anlatırken saat 19.30'dan itibaren çocuklarımız için burada bir etkinlik düzenleyeceğiz. 20.30 itibari ile  eskiden mahallenin ortasında sinema seyredilirmiş dedelerimiz, ninelerimiz anlatırdı bize o nostaljiyi burada yaşayacağız. Bu mahalle bizim ailemiz gibi bir slogan ile buradaki bütün büyüklerimizle, çocuklarımızla hep birlikte film seyredeceğiz orda mısırlarımızı patlatacağız, ikramlarımız olacak. Yine halkımızla birlikte saat 23.00’a kadar devam edecek program çalışmamız olacak. Dolayısıyla sabah 07.00’ de başlayıp aksam 23.00’e kadar devam eden bir çalışma. Aslında biz bu çalışmayı yapıyorduk ama farklı halde yapıyorduk. Mahalle meclislerimizi biliyorsunuz göreve geldiğimiz günden itibaren yapıyorduk. Yine bizim çalışanlarımız mahallemiz deki isteklerini yerin de gidip kontrollerini yapıyordu ama biz bu çalışmayı ilk defa başlatarak her bir ekibi sabah erken den akşam 23.00’a kadar birlikte olmak suretiyle bu formatı değiştirerek ve geliştirerek yapmış olduğumuz bir çalışma oldu. Muhtarlarımız,vatandaşlarımızla beraber bu çalışmaya  inşallah hep birlikte imza atacağız.”

FOTOĞRAFLI