Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,() - AKSARAY Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü lise öğrencilerinin yaşadığı  şehrin tarihini ve kültürünü gezip görmesi ve öğrenmesi için ortaklaşa düzenledikleri projenin protokolünü imzaladı.

'Tarihe Yolculuk Müzeleri Geziyorum Aksaray’ı Tanıyorum' projesi için Aksaray Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortaklaşa protokol imzalandı. 4 yılı kapsayan protokolde 20 bin lise öğrencisine ulaşılması hedefleniyor. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Kartal “Protokole göre il genelinde lise 1'inci sınıf öğrencilerimizi, daha sonra diğer sınıf öğrencilerimizi gezi programına alacağız. 4 yılın sonunda il genelindeki lise grubunda bulunan tüm öğrencilerin gezi programına dahil edilerek projenin tamamlanacağını düşünüyoruz. Bize bu imkânı sağlayan başta Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı olmak üzere, Kültür Müdürümüze ve Müze Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ise konuşmasında “Lise öğrencilerimizin Müdürlüğümüze bağlı müzelerini gezmelerini sağlayacağız. 11 bin yıllık geçmişe sahip olan kentimizi onlara tanıtacağız. Belediyemiz, kültürel, sanatsal etkinliklerle ve kentin tanıtımı aşamasına bize büyük destek veriyor. Daha öncede 15 bin öğrencinin sinema ile buluşması projesinde büyük desteği oldu. İnşallah 4 yılda sonunda tüm lise öğrencileri, müzeleri gezmiş olacaklar. 4 yıl sonunda gezi yerlerine ören yerlerini dahil edebiliriz. Projenin fikrini veren Belediye Başkanımızın eşi Hasibe Yazgı hanımefendi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin önemine dikkat çeken Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bizler, insanımızın ve sivil toplumların fikirleri doğrultusunda proje geliştiriyoruz. Bu projeler tek başımıza değil de birlik ve berberlik içinde olduğumuzda anlam kazanıyor. Tabi ki burada uyumlu olmak, aynı dili konuşmak önemli. Derdimiz gayemiz şehrimiz, gençlerimizin bilinçlenmesi olunca bu proje ortaya çıktı. Ben müzemizi ziyaret ettiğimde eşime de anlatmıştım. Müzemiz var, 11 bin yıllık geçmişimiz var, tarihimiz var. Biz bu tarihi öğrencilerimize anlatarak başlayalım ki köklü medeniyetin beşiği olan Aksaray’ımızı her noktada tanıtmış olalım. Aynı zamanda da geleceğimizi inşa edecek öğrencilerimiz bu konuda bilinçlensin. Tabi ki bu projenin fikrini veren eşim Hasibe hanıma ve desteklerinden dolayı siz Milli Eğitim, Kültür turizm ve müze müdürlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Milli Eğitim Müdürü H.Ömer Kartal, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Müze Müdürü Yusuf Altın imzalanan protokolün hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.