CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 11 öğrencinin, 1 yurt görevlisinin öldüğü Adana’nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, “Bu çocuklarımızın kaderi bu olmamalıydı” dedi.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 11 öğrenci ve 1 görevli hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin de hastaneye kaldırıldığı Aladağ’daki yurt yangınıyla ilgili parti binasında yaptığı açıklamada, yangın sonucu meydana gelen can kayıpları nedeniyle derin üzüntü duyduklarını kaydetti. Kiraz, “Burada orta öğretime giden çocuklardan bahsediyoruz. Her aile için çocukları çok özeldir. Aileler belki durumu iyi olmadığı için çocuklarını imkansızlıklar içinde bu yurtlara yerleştirdiler ama o yurtlara baktığımızda A’dan Z’ye birçok eksik olduğunu görüyoruz. Bu da maalesef böyle olaylar yaşandıktan sonra ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Yangın sonrası birçok ihmalin gün yüzüne çıktığını savunan Kiraz, “Bu olayda yangın merdivenlerinin kapılarının kilitli olduğu ifade ediliyor, yine binanın içinin ahşapla kaplı olduğu bilgisi de var. A’dan Z’ye problemli olan bu yurtla ilgili aklımıza şu soru geliyor; ‘Hep bizim çocuklarımız mı ihmal sonucu hayatını kaybedecek?’ Bundan 8 yıl önce de Konya’da 18 tane çocuk Kur’an kursunda hayatını kaybetmişti. O olayla ilgili dava halen sürüyor. Nasıl ve ne zaman sonuçlanacağını bilemiyoruz. Bu ülkede işçi ölüyor, fıtratında var diyoruz, öğrenciler ölüyor, kaderi diyoruz. Bu çocuklarımızın kaderi bu olmamalıydı. Bunlar yurtlarında sağlıklı bir ortamda yetişmeliler ve eğitimlerini sürdürmeliler” ifadelerini kullandı.
Kiraz, yurtların yeteri kadar denetlenmediğini ileri sürerek, olayla ilgili sorumluların bulunarak, yargılanmasını istedi. Kiraz, "Hepimiz acı çekiyoruz ama en büyük acıyı onların anneleri, babaları çekiyor. Bir yavrusunu kaybeden anneyi, babayı hepimizin anlaması ve düşünmesi gerekiyor ve gerçekten ciddi adımların atılması gerekiyor. Bu olaylarda kimin ihmali varsa o sorumlular bir an önce bulunup yargılanmalı. Ben bu feci yangında hayatlarını kaybeden yavrularımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz” diye konuştu.