Alanya Belediyesi, engelli bireylere yönelik gerçekleştirdiği projelerle EYAFEXPO Engelsiz Yaşam Fuarı’nda yerini aldı. Kurulan stantta Alanya’nın simgelerinden Kızılkule ve Tersane görme engelliler için özel bir maket haline getirilirken 5 engelli aileye de çekilişle tatil fırsatı sunuldu.
Engelli yaşlı ve yardıma muhtaç kişiler için geliştirilen tüm ürün ve projelerin yer aldığı EYAFEXPO Engelsiz Yaşam Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ziyaretçileri, protez ürünlerden, yaşam malzemelerine, ev ve banyo ürünlerinden hobi, gereçlerine kadar farklı bir çok ürünle buluşturan fuar, engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen projelere de ev sahipliği yapıyor. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak bir çok projeye öncülük eden Alanya Belediyesi, Engelsiz Yaşam Fuar‘ında açtığı stantla projelerini tanıttı.
Stantta Alanya’nın simgelerinden Kızılkule ve Tersane özel bir maket haline getirilerek görme engelli vatandaşlar için algılanabilir şekilde tasarlandı. Standı ziyaret eden engelli bireylere ayrıca Alanya Belediyesi tarafından 5 aileye ücretsiz engelsiz tatil çekilişi fırsatı da sunuldu.

“Tüm dünyadaki engelli bireyleri Alanya’ya davet edebiliriz”
Alanya Belediyesi’nin Dünya Engelliler Günü öncesinde fuarda yerini aldığını söyleyen Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, “Alanya Belediyesi’nin engellilere yönelik bir çok çalışması bulunuyor. Yollarımız, kaldırımlarımız, caddelerimiz engelli vatandaşlarımızı düşünerek inşa edildi. Engelliler için özel plajlarımız mevcuttur. Engelli otellerimiz de bunun yan ı sıra yapılarımızın tamamını engelli vatandaşlarımızı düşünerek yaptırıyoruz. Tüm dünyadaki engelli bireyleri Alanya’ya davet edebiliriz , rahatlıkla Alanya’da bir engelle karşılaşmadan dolaşabilirler. Standımızda görme engelli vatandaşlarımız için bir maket tasarladık. Kızılkule ve tersaneyi onlarında hissedebilmesi için maket olarak tasarladık” dedi.