Son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek, şehitlerimizi anmak ve terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla Aliağa’da “Şehitlere Saygı ve Teröre Lanet Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüşe 3 bin kişiye yakın vatandaş katıldı.
Aliağa Ülkü Ocakları’nın çağrısı üzerine 8 Eylül Salı günü Saat 18.00 sularında Aliağa Demokrasi Meydanı’nda toplanan halk, kortej halinde sloganlar atarak Aliağa caddelerini baştan başa katetti.
Aralarında çok sayıda yaşlı, çocuk ve kadınlarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla şehitlere sahip çıkarak, attıkları sloganlarla teröre tepkilerini dile getirdi.
Aliağa’yı “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Vatan Sana Canım Feda”, “Askere Uzanan Eller Kırılsın”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın”, “Kahrolsun PKK”, sloganlarıyla inleten katılımcılara esnaf ve çevredeki binaların balkonlarına çıkan vatandaşlar da alkış ve bayraklarıyla destek verdi.
Yürüyüşün sonunda tekrar Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek adeta tek yürek olan vatandaşlar, şehitlere saygı için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu. Düzenlenen yürüyüş katılımcıların protesto alkışlarıyla olaysız bir şekilde sona erdi.
Yürüyüşün ardından bir çok vatandaş Türk bayrakları ile donattıkları otomobilleriyle gece geç saatlere kadar Aliağa caddelerinde korna çalarak konvoy halinde dolaştı.
Yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; “Güvenlik kuvvetlerimize yapılan hunharca, haince saldırıyı lanetliyoruz” ifadesini kullanan Aliağa Ülkü Ocakları Başkanı Adem Ören, “Yapılan bu hain saldırılar bölünmez vatan toprağımıza, birliğimize, Cumhuriyetimize yapılmıştır. Kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyoruz. Şehit analarımız bilsinler ki; tek bir şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bu vatan hepimizindir. Ve asla bölünemez. Vatan hainleri çirkin emellerine asla ulaşamayacaklardır. Biz Ülkü Ocakları olarak son bir ferdimiz kalana kadar bu mücadelenin içinde olacağımızı tekrar, tekrar hainlere hatırlatırız” diyerek yürüyüşe katılım gösteren ve destek veren tüm Aliağalılara teşekkür etti.