Ankara Üniversitesi Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla terörün her türünü ve teröre destekçileri kamuoyu önünde nefret ve lanetle kınadıklarını bildirdi.
Ankara Üniversitesi Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “İnsan haklarını, düşünce özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü, evrensel değerleri, demokrasiyi ve tüm insanların eşit haklara sahip olduğu bir dünya düzenini savunan Ankara Üniversitesi; insanın insanı öldürmediği, mutlak barışın hakim olduğu bir dünyanın özlemi içerisindedir. Ne var ki, ülkemizde son günlerde yeniden canlanan terör asker, polis, sivil, yaşlı, genç, çocuk demeden canlar almaya; şehit kanları akıtmaya; ölüm, düştüğü ocakları yeniden yakmaya başlamıştır. Üzüntümüz derin, üzüntümüz sonsuzdur. Ankara Üniversitesi olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet; acılı ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.
Terörün temel amacının insanları korkutarak ve yılgınlığa düşürerek lanetli hedefine ulaşmak olduğunun ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“Böyle bir ortamda toplumun yılgınlığa düşmeden ama, sağduyuyu da elden bırakmadan, soğukkanlılıkla hareket etmesi, terörün amacına ulaşması önündeki en büyük ve en aşılmaz engel olacaktır. Bu bağlamda terörün her türünü ve teröre destekçilerini kamuoyu önünde nefret ve lanetle kınıyor; ülkemize başsağlığı diliyoruz.”