Antalya’nın Finike ilçesinde eski eşi tarafından öldürülen Safiye Demir’in 5 çocuğuna bakmak isteyen ve Muğla’da yaşayan anneanneye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan ayni ve nakdi yardım desteği yapılacak.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz pazartesi sabahı Finike’nin Kızılca Mahallesi’nde oturan 5 çocuk annesi 33 yaşındaki Safiye Demir, 2011 yılında resmi olarak ayrıldığı fakat zaman zaman birlikte yaşamaya devam ettiği İhsan A.ile karşılaştı. İhsan A., barışma teklifini kabul etmeyen eski eşini yanında getirdiği av tüfeğiyle göğsünden vurdu. İhsan A., av tüfeğini de alarak olay yerinden uzaklaşırken, çevredekilerin ihbarı üzerine gelen ambulansla hastaneye götürülen Safiye Demir, hayatını kaybetti. Acı haberi alan Demir’in çocukları evlerine yakın olan Finike Devlet Hastanesine gelmiş burada da aç olan çocuklara hastane personeli sahip çıkmıştı.
Olayların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ın talimatı ile Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, cinayete kurban giden Safiye Demir’in Muğla’da yaşayan annesi Elviye Demir’e ulaştı. Sosyal Hizmetler yetkililerine, anneanne Demir, kızının yetim kalan çocukları 13 yaşındaki Bünyamin, 11 yaşındaki Rabia, 10 yaşındaki Bahriye, 4 yaşındaki Berfin ve 2 yaşındaki Kübra’ya kendisinin bakmak istediğini söyledi. Torunlarını Sosyal Hizmetlere bırakmak istemeyen anneanneye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocukların yaş ve okul durumu göz önüne alınarak üç çocuk için ayni ve nakdi yardım desteği yapılacağı bildirildi.
Öte yandan, çocukların dorumu Antalya il Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından da takip edilecek.