Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER), terör olaylarına tepki olarak tüm esnafı iş yerlerine bayrak asmaya davet etti.
ANODER Başkanı İlkay Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada terörü lanetleyerek, “Son aylarda artan terör olayları ülkemizin kanayan yarası halini almış ve tüm milletimiz tek vücut olarak şehitlerine, evlatlarına ağlamaktadır. Gün geçmiyor ki bir acı haber almayalım, gün geçmiyor ki evlatlarımızdan bir tanesini daha şehit vermeyelim. Şu bir gerçek ki ülkemiz zor günlerden geçmektedir. Lakin bu topraklar, bu millet, bu ülke nice zorlukların üstesinden gelmiş, nice ateş çemberlerinin içinden geçmiş, nice şer odağının karanlık planlarını suyu düşürmüştür” ifadelerini kullandı.
Bugün şer odaklarının hain planlarını bir kez daha suya düşürmek için ülke olarak birlik ve beraberlik sergilemenin tam zamanı olduğunu ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:
“Bugün, sıklıkla aldığımız terör kaynaklı şehit ve yaralı haberlerinin ardından ülke içinde istikrar, huzur ve güven ortamının sağlanması ve korunması için diyalog içinde hareket etmeye en fazla ihtiyacımız olan gündür. İçinde bulunduğumuz süreçte Türkiye’nin ihtiyacı olan, sağduyulu bir yaklaşımla istikrarın sağlanması ve gözyaşının dindirilmesidir. Kardeşliğimizin fitne odakları tarafından zaafa uğratılma çabalarına en güzel cevap millet olarak kenetlenmemiz ve kardeşçe yaşama inancımızı daha yüksek sesle haykırmaktan geri durmamamız olacaktır. Böylece hiçbir nifak tohumu amacına ulaşamayacaktır. Şanlı tarihimiz boyunca da ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi parçalamaya çalışan hiçbir şer odağı başarıya ulaşamamış ve bundan sonrada ulaşamayacaktır. ANODER olarak terörü lanetliyor, tepki olarak öncelikle galerici esnafını sonrasında ise tüm esnafımızı iş yerlerine şanlı bayrağımızı asmaya davet ediyoruz. Vatanın ve milletin birliği için görevlerini yaparken hain saldırılar sonucu şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yüce milletimize sabrı cemil niyaz ederiz.”