Antalya, Hintli turistleri 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Holista Müzik Festivali ile ağırlayacak. Yaklaşık 10 bin Hint kökenli turistin gelmesi beklendiği festivalde,3-4 milyonluk gelir hedefleniyor.
Antalya’da 15-21 Mayıs 2017 tarihleri arasından düzenlenecek olan Holista Müzik Festivali’nin tanıtım toplantısı Antalya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, son dönemde en çok konuşulan konulardan birinin turizmin ve pazarın çeşitlendirilmesi olduğunu vurguladı.
"Desteğe hazırız"
Büyük nüfus potansiyeline sahip olan Hindistan’la Antalya’nın bugüne kadar turizm alanında fazla etkileşimi olmadığını dile getiren Karaloğlu, “Düğün turizmi ile ilgili birkaç çalışma var. Yeni bir etkinliğe geçiyoruz. Müzik festivali bizim için büyük bir tanıtım olacak. Katılımcı 8-10 bin Hintlinin yanında, yapılan yayınlarla Hindistan’da Antalya tanıtılmış olacak. Organizasyonun arkasında olacağız. Holista ve düğün turizmi noktasında Antalya hevesli. Bizde hem sektör hem de kamu otoritesi olarak bu işe yardımcı olacağız” dedi.
"Antalya önemli bir pazara açılıyor"
Hindistan’da her yıl 20-25 bin düğün yapıldığını kaydeden Karaloğlu, “Bu düğünler en çok Tayland’da yapılıyor. Bu pazardan faydalanmak istiyoruz. Çin, Hindistan, İran ve diğer Orta Doğu ülkelerinde Antalya’nın zayıf olduğu pazarlara açılımlar yapmak istiyoruz. Bizim için bir fırsat Antalya için bir fırsat. 2017’ de Antalya’da 3 Hint düğünü planlanıyor” diye konuştu.
Karaloğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hindistan’dan, Antalya charter uçuşlarının başlaması için ciddi çalışmaları olduğunu sözlerine ekledi.
"10 bin Hintli gelecek"
Holista Müzik Festivali’nin organizasyoncularından Hintli turizmci Vijay Arora ise Hindistan’daki Holi adı altındaki festivali, Antalya için Holista Müzik Festivali olarak düzenlediklerini belirtti. Festivalin geniş katılımla düzenleneceğini dile getiren Arora, “Hintliler dünyanın her yerinde yaşıyor. Bu festivalde 8-10 bin Hint kökenli kişiyi Antalya’ya getireceğiz. 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Beldibi bölgesindeki otellerde yapılacak. Büyük konserlerde Expo alanındaki konser alanını kullanacağız. Aralarında Hindistan’ın, A.R.Rahman,Dj Nucleya,Harshdeep Kaur, Mika Singh,Sajıd Wajıd gibi ünlü sanatçılarda 25 tanesi katılacak” dedi.
"Antalya müzikle Hindistan’da tanıtılacak"
Arora, festivalden 3-4 milyonluk bir gelir beklediklerini vurguladı. Hindistan’da ve Avrupa’da Antalya’nın müzikle tanıtımı konusunda katkı sağlayacaklarını aktaran Arora, “ Müzikle Antalya’nın Hindistan pazarına katılmasını hedefliyoruz. Sloganımız, ‘Müziğin merkezi Antalya’ . Tayland’da yılda 20 bin üzerinde Hint düğünü oluyor. Düğün konusunda Antalya’da çalışmalar yapılıyor. Aralık ve Nisan ayı için iki düğün alındı. Düğün turizmi noktasında Antalya ile yakından çalışmak istiyoruz. Antalya’da bunun alt yapısı var. Antalya düğün turizmi açısından önemli bir destinasyon. Düğün sadece müzikten itibaren değil, bu festivale 200’e yakın büyük düğün turizmcisi festivale gelecek. 15 tane büyük Hint medyasını da getireceğiz” ifadelerine yer verdi.
Bir Hint düğününün maliyetinin 4-5 milyon dolar olduğunu kaydeden Arora, yılda 20 bin düğünün yapıldığı Hindistan’da yaklaşık 40 milyar dolarlık bir pazar olduğunun altını çizdi.
"Antalya, Hint düğününün merkezi olacak"
Inventum Mıce Turizm sahibi Bünyat Özpak, Türkiye’nin Holista Müzik Festivali ile çok büyük bir tanıtım yapacağını işaret etti. Hindistan’ın düğün turizminde bir numara olduğunu kaydeden Özpak, “ Yıllık ciroları 40 milyar dolar. Yıllardır en büyük pastayı Tayland alıyor. Antalya’nın alt yapısı çok kuvvetli ama tanıtım etkinliği var. Bu eksikliği gidererek ikinci Tayland olmak istiyoruz.Hindistanlılar yurt dışında düğün yapmayı çok seviyorlar. Müzik Festivali ile Antalya çok daha bilinir hale gelecek. Türkiye’de, 500 kişilik Hint düğününün ortalaması 1-2 milyon dolar tutabiliyor” ifadelerine yer verdi.