Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer, memleketi Ardahan’da gözyaşları içinde toprağa verildi.
Şehit Uzman Çavuş Tayfur Hançer için Merkez Camii önünde tören düzenlendi. İl Müftüsü Aytekin Yılmaz tarafından dua edildi. Şehidin cenazesine sarılan annesi ve kardeşleri uzun süre ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.
Şehidin ablası, “Günahsız askerimizi çekin, bu vatanı böyle bölüyorlar. Bu bizim vatanımız, bu bizim milletimiz, bu bizim evladımız, o bizim askerimiz. Ben ona kurban olurum o aslanlar gibi askerlik yaptı” diye haykırdı.
Düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı, kortej eşliğinde ambulansa konularak Göle Merkeze bağlı Eski Demirkapı köyünde bulunan baba evine getirilerek helallik alındı. Şehit uzman çavuş daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.
Törene, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bekar olan şehit Tayfur Hançer, ailenin 9 çocuğundan birisiydi.